[]

Kentsel Dönüşüm

Merhabalar
Bir apartman sakiniyim. müteahhit bulup kentsel dönüşüm kapsamında binamızı yenilemek istiyoruz. arsamız boyutu itibariyle müteahhitlerin alacağı daire sayısı az olduğundan daire başı belli bir meblağ istiyorlar.
1. her kat aynı meblağ mı öder?
2. her kat yeni yapılan binada yine aynı katta mı oturur?
3. kura çekilme olayı hangi durumda oluyor?
4. bunun yasal bir dayanağı var mıdır varsa nedir?
Teşekkür ederim

 
Butun sorularinizin cevabi yeni yapilasacak proje ile ilintili.

Zemin kat ve normal kat mevcutta ayni mi? Yapilacak yapida ayni olabilir mi olamaz mi.
Yeni olusacak metre kare ve dagilima gore bunun ayarlamasi yapiliyor.

Yani soyle ornek veriyim: su an bina 3 katli ve katta 2 daireden toplamda 6 daire var
Yeni bina yine 3 katli ve katta 3 daire olan bir sekilde cozumlenirse

Muteahhit ara daire de alabilir en ust benim diyip sizlerde katlarda degisiklik de yapabilir.

Bunun gibi tonlarca farkli ornek ve cozum var

Yapiniz istanbuldaysa eger bana adres ya da tapu bilgisi gonderirseniz nasil bir bina yapilacagini soylerim
  • disardayim  (02.03.19 04:05:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.