[]

Kedi Depresyonu

Bir kedicik sahiplendik bugun. Evdeki ilk saatleri. Bizden önce kısa süreli 2 ev değiştirmiş. Öncesini bilmiyoruz. Karnesi fln da yok. Scottish Fold. Erkek ve kısırlaştırılmış. 2 yaşlarındaymış.

Önce bi veterinere götürdük. İlk muayene bakım fln yapıldı bazı ılaçlar prebiyotikler verildi. Ama yemiyor. Camdan dışarı bakıyor sürekli. Perde arkası pencere önünde takılıyor. Alıp zorla şevkat göstersek mi? Yoksa kendi halinde bir eve alışmasını mı beklesek.


 
kendi haline birakin, zorla sevmeye vs calismayin, hem alisma suresi daha uzun olur, hem de alistiktan sonra da cok fazla yaninizda takilmaz, sevdirmez. oncesinde disari kedisiyse, evde sıkılıyor olabilir. oyuncaklar vs bulup oynatmaya calisin. gerci bizim 2 yasindaki kedi de gunun buyuk kismini yatarak ve balkondan disariyi izleyerek geciriyor. lazerle vs kovalamaca oynatabilirsiniz. ama biraz vakit verin kediye eve ve size alissin. guvende oldugunu hissetsin.


  • crucio  (01.03.19 21:34:52) 
Kediler bildiğim kadarıyla köpeklerdeki gibi "insan arkadaş"ını değil de evi benimsiyor. Yer değiştirmelerden dolayı çok mutsuzdur hayvancağız.
Kedilere istemediği şeyi yaptırmaya çalışsanız dahi onu istemez ve kaçarlar, dolayısıyla kediye "zorla" şevkat göstermeyin bence. Zaten duruyorsa gidin konuşun, durduğu yerde sevin vs. Bence zamanla alışır

  • yanginmerdiveni  (01.03.19 21:35:54) 
sanki o yokmuş gibi kendi halinde bırakın. akşam odanıza gelmek isteyebilir yatmak için kapınız açık olsun


  • oscar  (01.03.19 21:38:55) 
Hayvani kendi halinde birakin. Bir sure size alisamayacak zaten. Bu surecte cok sevmeye kalkmayin. 3-5 ayda ancak alisir. Benimki yatagin altindan cikmiyordu, yemek bile yemedi 3 gun. Endiselendim iyice light ton baligi bile almistim, onu da yemeyince acikirsa yer dedim. Siz de sakin cok ustelemeyin. O suan evlatlik edinmis gibi oldugu icin ve ilk defa sizi ve evini gordugu icin huzunludur.


  • noeldayın  (01.03.19 21:40:19) 
hayır, kesinlikle alıp sevmeyin.
kendi haline borakın. ne zaman burası benim evim derse zaten siz misafir olucaksınız orda :) . rahat bırakın.

  • oglenamazinimuteakip  (01.03.19 22:33:26) 
Saat 02:04 yatak odasına girdi miyavlayarak uyandırdı. Suyu fln devrildi sandım salona gittim. Peşimden geldi. Herşey normaldi halıya uzandı ters döndü yuvarlandı kendini sevdirmek istiyor diye düşünüp okşadım hoşuna gitti bence. Dolandı evin içinde bu sefer mutfak camına gidip oturdu. Yatak odasına geldim tekrar peşimden geldi. Bir iki kez miyavlayıp yatağa zıpladı. Yattı sol kıyıma doğru. Ama huzursuzum biraz gece uyurken yüzüme sıçrayıp pençe atarsa diye. Alışıcaz sanırım. Aha ben bunun yazarken uyuyakaldı.

Hırlıyor arada birde kamburunu çıkararak koltuklara sürtüyor bundan anlamamız gereken bi mesaj var mı?

Bide aklıma veterinerin bizi ayaküstü dürttüğü düşüncesi beni mahvediyor. Muayene röntgen dış parazit 2 farklı iğne daha 7-8 çeşit prebiyorik takviye besin kum ve büyük kuru mama için 1200 lira aldı. Dürtüldük mü?
  • mkrk  (02.03.19 02:17:42) 
Uyudu sandığımda aslında uyumamış. Yarım saat sonra zıpladı gitti. Evin içinde dolaştı ve miyavlayarak geri döndü. Yatak başlığına çıktı orda miyavladı sağda miyavladı solda miyavladı uykumuzu 9 parçaya böldü. Her gece böyle mi olacak? Ne kadar sürer bu şekilde?


  • mkrk  (02.03.19 07:24:01) 
aynen böyle olacak, tahmin ettiğimden hızlı alışmış. gece 3 de delişer gibi koşturacak, sabah 6 da sizi zorla uyandırıp kendini sevdirecek:)

sağlam dürtmüş feci. hiç anlamadığınızı gördüğü için geçirmiş fena. o kadar prebiyotik ne için verdi ? bir hastalığı mı vardı. yani öyle böyle geçirmemiş o kadar söliyim
  • oscar  (02.03.19 08:47:42) 
gece daha hareketli olmaya yatkınlar. zamanla sizi gece uyandırmamaya alışır.

veteriner röntgeni ne diye çekti. anlamadım. büyük mama derken 10-15 kg falan ise 500 tl mamaya almış olabilir.
  • master of ceremonies  (02.03.19 12:56:13 ~ 12:56:36) 
Büyük küçük, kuru mamayı veteriner veya petshoptan almayın. İnternette bir sürü site var. Onlardan alın. En az yüzde otuz karda olursunuz.

Ben veterinere sadece muayene ve aşı için gitme taraftarıyım.
  • Fusha  (02.03.19 18:39:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.