[]

Ubuntu mu Windows mu?

PC toplama işine giriştim ve windows almayarak bütçeye katkıda bulunabilir miyim bilmiyorum. Hayatımda windows dışında işletim sistemi kullanmadım. Freedos bir sistemde ubuntu kurmakta ve kullanmakta zorlanır mıyım?




 
Freedos bir sisteme kendiniz Windows kurarsınız.
Ubuntu kullanmak zorunda değilsiniz kısacası.

  • teknikekip  (01.03.19 12:16:53) 
işletim sistemini almamak ürünün fiyatına etki ediyorsa almayın. sonrasında uygun şekilde lisans satın alabilir ya da linux tabanlı bir işletim sistemi kullanaiblirsiniz.
burada önemli olan sizin bilgisayarı kullanım amacınız.
alıştığınız bazı yazılımların linux karşılığı olmayabilir.
  • angelofdeath  (01.03.19 12:19:18) 
Teşekkür ederim. Oyun için kullanacağım daha çok. Ama ilerleyen zamanlarda mixing-mastering ve autocad tarzı programlarla kullanabilecek şekilde bir sistem topladım. @John Bloor un dediği gibi pttavm'de 30 liraya windows oem varmış. şimdilik öyle yapayım, oyun oynamak için sorun olacağını sanmıyorum.


  • dizicolleague  (01.03.19 13:14:16 ~ 17:16:39) 
Oyun oyanaycaksanız linux size gelmez, Win10 Education var, öğrencilere ücretsiz veriliyor bir şekilde anahtarını temin edebilirseniz ne âlâ, buradan bile yardımcı olabilecek çıkar. OEM anahtar kullanılan Windows'lar bir süre sonra tekrar anahtar isteyebiliyor


  • dayl  (01.03.19 13:42:39 ~ 13:43:02) 
Windows'a para vermeye ne gerek var? Beleş de kullanırsın. 20 liraya key satan kaynıyor çok takıyorsan.


  • bos gezenin bos ustasi  (01.03.19 17:09:49) 
ebay'den çok ucuza windows key alabilirsiniz. korsan kullanılmasını önermem güvenlik güncellemeleri önemli.


  • qazwsx  (01.03.19 17:25:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.