[]

doktor hatalı mı?

merhaba. dün annemi aradım sesi korkunç. zaturre olmuşum dedi. 2 gün önce gittiği aile hekimi test olmadan bakamam. yarın gel test yapalım demiş. sırtını bile dinlememiş. dönüp arkadaşıyla sohbete devam etmiş.

ertesi gün de annem çok üşüdüğü ve halsiz olduğu için dışarı çıkamamış. dün gittiği başka bir doktor da zaturre teşhisi koymuş.

şimdi 3 gün önce bi baksaydı en azından, antibiyotiğe o zaman başlasaydı daha iyi olmaz mıydı? çok sinirliyim şu an.

edit: arkadaşlar neyi anlatamıyorum acaba? bana hiç muayene etmeden yollaması garip geldi. tabi ki test istesin. ama bir ciğerini dinlememesi, boğazına bakmaması normal mi diyorum? bunu anlamaya çalışıyorum.

 
Test yapalım demiş adam ne yapsın ki başka.


  • thewhitewolf  (01.03.19 11:57:28) 
hayır değil.

doktorlara gösterdiğiniz saldirganligi başka hiçbir yerde göstermediğinize eminim.

ağır bir antibiyotik verip göndermesi daha mı çok hoşunuza giderdi?
  • yuvarlanantencereninkapagi  (01.03.19 12:20:35) 
Akrabam olan doktoru telefonla aradım; "boğazım ağrıyor, burnum akıyor" dedim. Aldığım cevap: "ne yani sana kafama göre ilaç mı yazayım" oldu.

Annenize acil şifalar dilerim.
Burada suçlu aramayın lütfen.
  • teknikekip  (01.03.19 12:29:18) 
doktor olmasi gerektigi gibi davranmis, test yapmadan ilac yazmasi gotunden sallamasi demek. bu durumda da "hic muayene etmeden antibiyotigi dayadi" deniyor.


  • crucio  (01.03.19 14:11:01) 
Birincisinin yaptığı doğruysa sonraki doktor nasıl teşhis koymuş? Test yapmadan mı?


  • windows95  (01.03.19 14:59:30) 
@yuvarlanantencereninkapagi hangi saldırganlıktan bahsediyorsun? adamın gidip boğazına mı yapışmışım? boğazına bakmaması, ciğerlerini dinlememesi ve sohbetine dönmesi bana garip geldi. doğrusu bu mudur diye insan gibi soruyorum burda. okuduğunu mu anlamıyorsun?


  • hushhush  (01.03.19 15:00:34) 
@thewhitewolf muayene etmesi gerekmez miydi? bunu sorguluyorum.


  • hushhush  (01.03.19 15:00:57) 
doktorlar -bazı durumlar yoruma gerek duysa da- klavuzlara göre hareket ederler. annenizin semptomlarında test yapılması gerektiği için test önermiştir. sırtını da dinlese, bir sonuca varmak için teste ihtiyaç duymuş demek ki. bu yüzden gayet normal bir şekilde yarın gelin test yapalım demiş.

"bir şeyiniz yok, dinlenin geçer." diyip 2-3 semptomatik ilaç vermemiş, emin olmadan antibiyotiği dayamamış, doğru olanı yapmış.

anneniz konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum, tüm doktorların "lokman hekim" olmadığını da biliyorum ama bu hikayede doktorun bir kusuru yok.
  • lordoz  (01.03.19 15:29:30) 
Muayene etmeden neye göre test yapılacak acaba ben burasını anlayamadım.
Bi muayene edip sonra şu şu testler lazım demesi gerekirdi bence.
Surata bakıp ilaç yazılmayacağını biz de biliyoruz...
  • megalomaniac  (01.03.19 15:30:29) 
@megalomaniac

surata değil beyana (hasta öyküsüne) bakılıyor.
  • lordoz  (01.03.19 15:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.