[]

neden darphanede milyonlarca para basılıp, ihtiyacı olanlara dağıtılmıyor?

neydi bu sorunun cevabı? kendi kendime bulamadım.




 
bir de "merkez bankası para bassın, dış borçlarımızı ödesin" geyiği var.

bir pazarda bir maldan ne kadar çok varsa fiyatı o kadar düşer.

senin piyasada ne kadar çok paran dolaşırsa paranın değeri o kadar düşer.

en basit mantığıyla bu böyle.
  • robin crusoe  (27.03.10 10:46:20) 
en basit ifadesiyle; böyle yaparsan paranın değeri düşer.
50 kuruşa ekmek alıyosan ekmeğin fiyatı 100 kuruşa çıkar. bir anlamı olmaz.

  • manfool  (27.03.10 10:47:13) 
çünkü enflasyon artar, fakirin 100 lirası varken 10 liraya alabildiği şey de 1000 lirası olduğunda 100 liraya çıkar, toplamda da pek bir değişiklik olmaz.


  • baldur  (27.03.10 10:58:04) 
bi terazi düşün. bir kefesinde para var, bir kefesinde o para ile alınabilecekler var. ikisinin de değeri birbirine eşit. tezari dengede olmak zorunda. para bastık, para kefesi ağır çekmeye başladı. teraziyi dengeye getirmek için ya para ile alınabilecekleri arttırmamız lazım, ya da para ile alınabileceklerin değerini arttırmamız lazım. para ile alınabilecekleri arttıramıyoruz, şu koşulda onlar sabit. mecburen kefedekiler aynı olduğu halde değerlerini arttırıyoruz ki dengelensin. ne oldu? para bastık ama para ile alınabileceklerin değeri de bastığımız para kadar arttı.

işte buna enflasyon deniyor.
  • kibritsuyu  (27.03.10 12:05:44 ~ 12:07:26) 
peki bu bastığın paranın karşılığı ne olacak?
amerika bu dediğini yaptı. karşılıksız bastı ama tabi insanlara dağıtmadı, insanlar daha da fakirleşti, borca battı.

  • kediebesi  (27.03.10 12:20:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.