[]

Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a

Güzel günler. Sorum kısa ve öz olacak. Vizesini alıp, Yunanistan üzerinden Güney Kıbrıs’a geçmiş olan bir TC vatandaşı, Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a kara sınırı yoluyla geçebilir mi?

Şimdiden teşekkürler!


 
geçer. düzenleme şu şekilde;

tc vatandaşı kktc'den rum tarafına kesinlikle geçemiyor. vizesini alıp yunanistan'dan oraya gitmesi gerekli.
rum tarafından kktc'ye geçerken zaten türk tarafına geçiyor sorun yok.
  • makarnavodka  (28.02.19 18:23:12) 
@makarnavodka

Peki bu geçiş sırasında pasaport mu kullanılıyor, yoksa TC’den KKTC’ye geçişte yapılan uygulamaya benzer bir kağıt vb. mi kullanılıyor?
  • alexander the one point five  (28.02.19 18:38:57) 
bu detayı tam bilmiyorum ancak, mantık ve bildiğim bazı bilgiler üzerinden cevap vereyim.

Öncelikle, bu soruyu sormanızın nedeni, tc pasaportunda kktc damgası olursa yunanistan'a tekrar giremeyeceğinizi düşünmeniz sanırım. bu doğru evet. 2019'da yeni bir değişiklik olmadıysa pasaportunuzda kktc damgası varsa yunanistan sorun çıkarıyor bir sonraki yunanistan'a girişlerde.

kktc-rum kara sınırını görmüş biri olarak oradaki manzara şu şekildeydi. bir tarafında türk polisler bir tarafında rum polisler var. sırayla kontrol gerçekleşiyor. burada sizin yapmanız gereken rum tarafından çıkarken rum polisler pasaportunuza çıkış damgası vurur. buraya kadar sorun yok. sıra türk polislere geldiğinde rica edip kağıtla girmek istediğinizi belirtebilirsiniz.

son olarak da şunu belirteyim bunu denemedim, teoride bu işlemin çalışması lazım. ama siz yine de yetkili birilerine sorun.

edit: yalnız şimdi aklıma geldi, bir ülkeden hangi belgeyle çıkarsanız o belgeyle diğerine girmek zorundasınız. bu nedenle büyük ihtimalle pasaportunuzla girmek zorundasınız kktc'ye ancak burdaki püf nokta rica ederseniz kktc polisi damga vurmayabilir sadece bakar pasaporta ve kağıt verir.
  • makarnavodka  (28.02.19 19:09:12 ~ 19:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.