[]

Vücut Gelişimi ve Takviyeler

spor geçmişim yok. boyum 179. vücut proporsiyonum genel olarak düzgün.

birkaç ay öncesine kadar 89 kilo idim, göbeğim ve göğüslerim çok büyümüştü. şimdi beslenme/diyet ile 81 kiloya kadar düştüm.

sorunum şu; göbeğim ve göğüslerim elbette küçüldü ama ben özellikle göbeğimden tamamen kurtulmak istiyorum. bir yandan da daha fazla kilo versem sıskalaşacağım, çok zayıf biri olmak da istemiyorum.

göbeğimi eritirken vücudumun geri kalanını -özellikle bel üstü- hacimlendirmek ve şekillendirmek istiyorum.

spora her gün saatler ayıramam ama günde yarım saat, belki 1 saat ayırabilirim. istediğim gibi beslenebilirim, yani atıyorum her gün yarım kilo et yiyebilirim.

işin ehli arkadaşlara sorularım ise şöyle;

- hacimlenmek ve şekillenmek için takviyeler ne kadar önemli ve gerekli? örneğin ben her sabah 3-4 yumurta yesem, öğlen süt içsem, her akşam 300-400 gr da et yesem, yine de takviye protein (veya başka bir takviye) almam gerekir mi? süreci hızlandırır mı? (süreci hızlandırır mı diye sormamın sebebi 2 ayda baklava yapıp herkül olma hevesi değil, kendimdeki değişimi gördükçe motive oluyor oluşum.)

- evde çalışarak yeterince hacimlenip, şekillenebilir miyim yoksa spor salonuna gidip oradaki aletlerle çalışmam süreci çok hızlandırır mı? (çok şişmek istemiyorum ama sıska olmayayım ve kaslarım belirgin olsun istiyorum.)

- yüzmenin kondisyon dışında hacimlenmeye ve şekillenmeye katkısı ne kadar? ağırlık çalışmak ile yüzmek arasında nasıl bir fark var?

 
Evde hareket + koşu ile göbeğin erir, duruşun düzelir, kısaca fit olursun. Ama mesela kollar falan hacimlenmez. Kendimden biliyorum. Salona falan gitmek lazım. Yoksa evde zor. Olmaz değil, zor...


  • malheiros  (28.02.19 17:07:02) 
Bölgesel zayıflama diye birşey yok, merak etme ilaç kullanmazsan normal orantılı kaslar oluşur. % 70 beslenme gerisi spor. Hiçbir takviyeye ihtiyaç yok düzgün kaliteli beslen doğru oranda protein alıp şeker ve abur cubur keser ve spor salonunda güzel antrenman yap 6 ayda ciddi fark oluşacak.


  • Fritz-X  (28.02.19 17:28:52) 
bölgesel zayıflama diye bir şey var. yok diyenler sadece duydukları, okuduklarından ibaret sanıyorlar sporu. çok şişmek istiyorsan zaten spor salonuna gitme . mazallah çok şişer patlarsın.Protein v.s alman sadece yağlanmanı hızlandırır. Herkül ü şimdi farkettim.


  • ayaklibalik  (28.02.19 18:05:28) 
ayrıca şu video yararlı olabilir.
youtu.be

  • ayaklibalik  (28.02.19 18:06:22) 
Öncelikle bölgesel yağ yakmanın olduğuna inanan bir insandan hiçbir tavsiye alma.
Bu işin hesabı da matematiği de çok basit.
1- yağ oranını ölçtür.
2- yağsız vücut kütleni 2.5 ile çarp. Bu senin günlük protein ihtiyacın.
3- günlük protein ihtiyacını karşıla.
4- günde 45-50 dakika ağırlık çalış.

Evde çalışmak ağırlık artırmaya pek elverişli değil. Yakında bir salon bul. Ağırlık artırmaya çalış. Ara sıra böyle Kendini dene.
  • adwokat  (28.02.19 20:35:57) 
adwokat sen beceremiyorsan olmadığı anlamına gelmez değil mi? insanlar halen spor salonuna gidince herkül olacağım zannediyor. protein kullanınca çok gelişmekten korkuyor.
bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın. kaç kere bölgesel yağ yakmaya çalıştın. sadece okuduklarınızdan çıkarım yapıyorsunuz?

  • ayaklibalik  (01.03.19 01:06:55) 
Herkül olma isteğim ya da bundan korkum yok. Sadece hizli sonuc almak istedigimi ve cok sismek derdinde olmadigimi soyledim.


  • lordoz  (01.03.19 01:10:22) 
sevgili ayaklibalik, tek bir bölgeye odaklanarak sadece oradan yağ yakamazsın. Vücut genetiğinde neyse odur. Önce göbekten gidecekse göbekten göğüsten gidecekse göğüsten gider. Sen sabah kadar bacak antrenmanı yaparsın hiç göğüs çalışmadığın halde göğüsten gidebilir. Ha belki bacaktan gideceği vardır oradan da gitme olasılığı var.
Bilmediğim bir konu değil ayrıca. Zamanında Çok denedim ve çok araştırdım. İddianı destekleyecek bir doküman-araştırma falan varsa görmek isterim. Ha ama bana magazinsel şeylerle gelme sakın.
Bölgesel yağ yaktım göbeği erittim diyen tipler genelde sadece göbeği yakmıyır kolu göğüsü de yitirip zarganaya dönüyor. Sen de onlardan mısın yoksa?
  • adwokat  (01.03.19 01:39:35) 
Bölgesel zayıflamanın olabileceğine inanan kişi spor cahilidir benim gözümde. Ayaklibalik bana bu konuda ikna edici bir araştırma bulursan ben bir daha bu siteye uğramam bak o kadar net :)


  • adwokat  (01.03.19 01:45:09) 
o işler öyle değil. sadece sol bacağım zayıflasın sağ kalsın. belin sağı erisin, solu erimesin. tabi ki mümkün değil.bölgesel yağ yakımından kasıt. yağ yakarken. istenilen bölgeler üzerinde daha çok yoğunlaşarak, o bölgenin yağ yakım hızını diğer bölgelere orantılamak. aynı şeyden bahsediyorsak, bölgesel yağ yakımı mümkün. yoksa sadece diet ve cardio yaparak çalışırsak, vücut en önce aldığı yağı en son yakacaktır.


  • ayaklibalik  (01.03.19 08:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.