[]

Hangi işlemci seçilmeli?

Sadece oyun oynama amacıyla masaüstü PC alma düşüncem var. GHz mi önemli, yoksa nesil mi? Oyunların gereksinimlerinde daha çok "optimum 3.1 GHz olmalı" gibi ibare görüyorum. Şimdi yeni nesil 2.8 GHz almak mı mantıklı, yoksa eski nesil 3.1 GHz mi almak mantıklı(Çekirdek sayılarını aynı kabul edebiliriz bu iki örneğin)?




 
Ekran kartını besleyebildiği sürece işlemcinin hızının çok bir önemi yok. Gtx 750ti varsa elinde gidip de i7 9900K da alsan hiçbir işe yaramaz.

Oyunlarda ekran kartını %100 kullanımda tutabilecek işlemci gerekiyor. İşlemci %100 kullanımda iken ekran kartın %80'lerde takıldıysa darboğaz yapıyordur. Güncel pentium işlemciler bile orta sınıf rtx'leri veya rx580'i falan besleyebiliyor. O nedenle uçmaya gerek yok.
  • bos gezenin bos ustasi  (28.02.19 15:37:46) 
Yani işlemci vardır oyun oynarken %40 çalışır işlemci vardır %80 çalışır ama ikisi de fps olarak aynı değerleri verirler. Ram MHz ve ekran kartı etkiliyor fps'i.


  • bos gezenin bos ustasi  (28.02.19 15:39:05) 
Oyun da önemli burada. Bayağı oyun genelde 4 çekirdek kullanıp yüksek işlemci hızından da oldukça nasipleniyor. Battlefield gibi oyunlar hem işlemci hızını hem de çekirdek sayısını da seviyor.

Ayrıca oyun için masa üstü pc almanı değil, toplamanı tavsiye ederim. Ekran kartının mininum grx 1070 olduğu bir sistem topla.

Nesile gelince ne kadar eski nesil olduğu önemli. 1 eski nesil ile şimdiki nesil arasında çok da bir fark yok söz konusu intel ise. (Çekirdek ve ht sayılarını aynı alıyorum) fakat söz konusu amd ise daha çok fark bulunmakta.
  • denizgonen  (28.02.19 16:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.