[]

Narkoz Etkisiyle Ameliyat Olmuş Arkadaşlar Buraya

Merhaba. 1 hafta sonra beynimden çok ciddi bir operasyon geçireceğim. Hayatımda ilk defa ameliyat olacağım. Ameliyat öncesi ve sonrası neler hissettiniz, neler oluyor? Özellikle hazırlık aşamasında ve narkozu alırken durum ne oluyor? Tırsmıyor değilim. Doktorum sağolsun aslansın kaplansın demiyor ama korkulacak bir şey yok diyor. Daha sonra narkozdan çıkış evresi var. Bu evre nasıl oluyor? Doktor amcaya ameliyatın ne kadar süreceğini sordum ama bunu ne bana ne de aileme söylemeyeceğini belirtti. Haklı olarak benim narkozdayken saatle bir işimin olmadığını söyledi. Aileme söylememesinin sebebi ise içeride operasyon tahmin edilen süreden biraz daha uzarsa ailemin panik olacağıymış.. Özellikle beyin ameliyatı olan arkadaşlar, tanıdıklar var mı burada?




 
Beyin ameliyatı değil de farklı bir operasyon geçirdim. Sakinleştirici iğne veriyorlar öncesinde, daha sonra narkozu alıyorsunuz 3-5 sn sonra uyumuş olursunuz. Ameliyata bağlı olarak narkoz sonrası ağrınız olabilir onu da iğnelerle azaltırlar zaten.

Çok geçmiş olsun umarım sağlığınıza kavuşursunuz bir an önce.
  • Boris  (28.02.19 11:13:41) 
  • gonion  (28.02.19 11:28:04) 
Öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
Beyin ameliyatı olmadım, ancak genel anestezi altında operasyon geçirdim. Ameliyathaneye inmeden önce verdiği sakinleştirici ile çok hafif uykunuz geliyor. Narkozu verince yaklaşık 3 saniyede küt diye uyuyorsunuz. Rüyasız bir uyku gibiydi benimki, hiçbir şey hissetmedim. Narkozdan uyanırken de sersem gibiydim. Günün devamında da uyumuştum.

  • anthemis nobilis  (28.02.19 11:30:09) 
Yaygın kaygı bozukluğu teşhisim var. Sizinkinden çok daha ufak bir operasyon geçirecektim ve aynı sizin gibi narkozdan dolayı müthiş gergindim. Oysa baya muhteşem bir şeymiş :) Öncelikle sakinleştirici iğne sizi pamuk gibi yapıyor. Narkozdan sonrasını zaten hatırlamıyorsunuz ve bu muhteşem bir şey. Uyanma ksımı benim için uykudan uyanma gibiydi. Yanımda eşimi görünce gülümsemişim, onnu hatırlamıyorum. Yavaş yavaş kendime gelmiştim. Sonrasında operasyonla ilgili ağrılarım vesaire tabi ki oldu ama narkozla ilgili hiçbir sıkıntı olmadı. Keşke günlük hayatta da bazı şeyleri böyle hatırlamadan geçiversek :-/

Doktorunuz süreyi söylemeyerek doğru yapmış. Benim operasyon söylenenden biraz uzun sürünce eşim epey paniklemişti. Emin ellerdesiniz, doktorunuz eminim bu işi iyi biliyordur. Kendinizi ona ve sevdiklerinize bırakın. Çok geçmiş olsun.
  • fotrsapka  (28.02.19 11:30:18) 
sizin icin kolay olmadigini biliyorum ama sakinlesmeye calisin. epeyce paniklediginizi hissettim.

1i epidural sezaryen 4u genel anestezi olmak uzere toplam 5 kere narkoz aldim. ben en cok epiduralden korkmustum cunku ayiksiniz. ama korkularimin binde biri bile olmadi.
genel anestezi daha kolay. zaten size ameliyat oncesi sakinlestirici yapiyorlar. ne kadar guleryuzle giderseniz o kadar az stres yasarsiniz. cunku hic bir sey hissetmiyor, narkozu aldiginiz an haricinde bir sey hatirlamiyorsunuz. ilk uyandirdiklari ani hatirlamazsiniz. sonraki uyandirmalarini hayal meyal hatirlarsiniz.
uyanirken de cok yorgun ve uykusuzken ya da sarhosken biri sizi uyandirmaya calisiyormus gibi hissedeceksiniz. sonra uyumaya devam... beyin ameliyati oldugu icin ameliyat sonrasi belki yogun bakimda monitorize takip edebilirler. endiselenmeyin. genelde rutin prosedurdur. (hastane sartlarina ve uuygulamalarina gore degisebikir tabii) sadece daha steril ve ekranli takip icindir. sonra servise alirlar.
babam acik beyin ameliyati oldu. once uyutuldu. sonra amelyat esnasinda uyandirildi. ameliyat boyunca konusturuldu. (yapilan islemin sonuclarini takip edebilmek icin) kapatirken yine uyutuldu. boyle bir operasyona ragmen ertesi gun odasina alindiginda aksam yemegi olarak kurufasulyesini yiyiyordu.
dilerim sizde kisa zamanda sagliginiza kavusursunuz.

kisaca diyecegim, ne kadar az stres o kadar iyi zaman gecirirsiniz. ameliyattan sonra bosuna stres yapmisim diyeceksiniz...
gecmis olsun.
  • balik kraker  (28.02.19 11:34:12) 
süreci hiç hatırlamıyorum ancak ameliyat sonrası sigarayı bırakmıştım.


  • bazenuyur  (28.02.19 11:36:48) 
Cok gecmis olsun. Uyuyup uyanacaksin her sey bitmis. Muhtemelen agri olur ama agri kesici falan yapiyorlar. Ben tiroid ameliyati oldum. Doktorlarin kici kirik tiroid ameliyati dedikleri 1 saatte yaptiklari bir ameliyat ama benimki 3 saat surmustu. Iceride de oyalaniyorlar galiba:) Ameliyata gitmeden bir igne yapiyorlar. Alkol sigara falan yoksa ameliyathaneye gitmeden uyumus oluyorsun. Ben ameliyathaneyi gormedim. Uyandigimda ameliyhane koridorundaydim ve yine iceriyi goremedim. Feci bir migren ağrısıyla girdim uyandigimda feci bas agrim devam ediyordu. Bir de bogaza takilan sey inanilmaz agri yapiyor. Cogunlugun dedigi gibi ayilirken suursuzlasmadim. Uyanir uyanmaz deli gibi lenflerim alindi mi diye sormuştum.

Size agrisiz sancisiz guzel bir nekahat donemi diliyorum. Ameliyatiniz cok iyi gececek hic endiselenmeyim.
  • nick konusunda kararsizim  (28.02.19 11:38:12) 
masaya yatıyorsun biri 10'dan geriye say diyor 10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 demeden uyumuş oluyorsun uyandığında her şey bitmiş normal hastahane yatağında uykulu bir şekilde uyanmış oluyorsun. ağrı sızı olabilir duruma göre diye düşünüyorum.


  • dedim dedim de kime dedim  (28.02.19 11:44:14) 
annem beyin ameliyatı oldu. arkadaşların söylediği gibi hemen uyuyorsunuz zaten. uyandığınızda da arada geçen süre kayıptır sizin için. annem 8 gün yoğun bakımda kalmış mesela.

geçen de böbrek ameliyatı oldu. tansiyon yüksek çıktı stres yaptığı için. sakinleştirici hap verdiler sonra ameliyata aldılar. ameliyattan sonra ayılma odasında bekletip yanınıza getireceğiz demişlerdi. 3 saatte çıktı ameliyattan. ilk çıktığında hareket vardı, inliyo gibiydi ama bilinç yoktu. yaklaşık bir saat içinde konuşabilir hale gelmişti.

korkacak bişey yok bence. doktorunuza ve anestezi uzmanına güvenin. boşa stres yapıp annem gibi tansiyonunuzu fırlatmayın.

geçmiş olsun.
  • elorelia  (28.02.19 12:00:54) 
5-6 sefer narkoz aldım. sakinleştirici iğne demişler ama herkese vermiyorlar herhalde. zaten benim ihtiyacım da olmadı. nasıl uyuduğu anlamayacaksın bile. uyanma kısmı azıcık sıkıntılı olabiliyor. ağrın sızın olabiliyor ama ağrı kesici veriyorlar.

geçmiş olsun. narkoz ve sonrasından korkma.
  • sutlu nescafe  (28.02.19 12:02:53) 
Açık kalp ameliyatı oldum. Operasyon yaklaşık 6-8 saat sürdü. Odama geldiler, sedyeye yatırdılar. Orada damardan uyuşturucuyu verdiler. Sadece buz gibi ameliyathaneye girdiğimi hatırlıyorum. Orada bulunanların muhabbetlerini, gülüşmelerini hatırlıyorum. Sonrası yok.

Yoğun bakımda uyandığımda hiçbir şekilde hareket edemiyorsun. Sabaha doğru 2 görevli gelip her yerimi ıslak bezle temizlediklerini biliyorum ama konuşamamıştım.

Sonrasına odaya alındığımda ağrıların artmasıyla tekrar yaşadığını hissediyorsun :)

Şimdi durumum gayet iyi. Size de acil şifalar dilerim.
  • teknikekip  (28.02.19 12:09:30) 
hello,

beyin ameliyatı olmadım. ama genel anestezi altında başka bir ameliyat oldum.

ameliyat odasında şu mikro cerrahi robotlarından vardı. ben de aşırı meraklı bir tipim. aaaa süper alet bu ya azıcık mıncıklayabilir miyim demiştim. daha narkozu vermemişlerdi. doktor da bu şu an uygun değil dedi. kolunu uzat dediler. uzattım. sonrası bende yok. yani nasıl oldu anlamadan uyudum gittim. ben filmlerdeki gibi nefes yoluyla bir anestezi alacam sandıydım ama öyle olmadı. kolumdan bir şey verdiler gitmişim.

asıl güzel kısmı ama uyanma kısmı. müthiş macera oluyor. ben her tanıştığım insana anlatıyorum o ayılma maceramı hahaha. hatta sözlükte girisini de yazmıştım.

eksisozluk.com

siz de ameliyattan sonra bir giri yazarsınız bu başlığa. bahse girerim benden daha güzel bir ayılma anısı çıkmayacak. çıtayı çok yükseğe koydum ben.
  • godsparticle  (28.02.19 12:16:02) 
ben ilk ameliyattan evvel korkmuştum. ya narkoz etki etmez de uyuyamazsam ve ya narkozdan uyanamazsam diye. toplam 3 kere genel anestezi aldım, narkoz altındayken dünya karanlık, rüya bile görmedim öylesine bir boşluktu. geçmiş olsun şimdiden.


  • prasinos  (28.02.19 14:24:36) 
Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Sizin de dediğiniz gibi insan ister istemez korkuyor, geriliyor. Ameliyat ciddi bir ameliyat ama tedavi etme açısından %100 garantili ameliyat değil. Belki de stresimin, korkumun nedeni bu kadar önemli bir ameliyata girip istediğim sonucu alamamak olmalı..


  • silah taciri  (28.02.19 18:56:45) 
Ameliyatı beklemek ameliyat olmaktan daha zor. Zaten narkozlu verdiklerinde bir kütük gibi uzanıp kalıyorsun o masada. Bence de çok hoş bir duygu vücudunun bütününe yerçekiminin etkisinde bilinçten kurtulması gevşemesi : ) operasyon sonrası feci bir Boğaz kuruluğu oluyor Boğaz’a yerleştirilen aparattan dolayı. Ameliyattan sonra ameliyathaneden çıkmadan önce uyanıp su istemiştim ama kimseye sesini duyuramıyorsun bile. İlk 1-2 saat su içirmiyorlar susuzluk Boğaz kuruluğu çok kötü... dikkat ettiysen operasyonun kolay ya da zor olmasından kimse bahsetmiyor çünkü geri kalanlar hatırlanıyor da ondan. Şimdiden geçmiş olsun sıhhatli bir ömür dilerim.


  • creedwar  (28.02.19 19:47:41) 
eski duyurularım içinde bir şey ararken buna denk geldim ve cevap vereyim dedim :)

hasta odasında arkadaşlarla muhabbet ederken hemşire geldi ve damar yollarını açıp bir iğne yaptı. sakinleştirici vb. olduğunu zannetmiyorum çünkü bir fark hissetmedim. belli bir süre sonra ameliyata götürdüler sedye ile. ameliyathane öncesinde başka bir yere götürdüler. orada tatlı bir bayan cep telefonunu çıkarıp dinlemek istediğim bir şarkı olup olmadığını sordu. şarkının adını söyledim ve gerisi yok :) ameliyathaneye gidişim ile çıkışım arasında 9 saat var. yoğun bakıma almamışlar. ameliyat sonrasında odama getirmişler direkt. konuşturmaya çalışmış bizimkiler, sorular sormuşlar. yaş olarak 10 sene öncesini söylüyormuşum. sadece tuttuğum takım ve işimi cevaplıyormuşum :) eşim, çocuğum vb. yok :) kendime tamamen gelmem 1 günü buldu. şimdilik durum iyi, bakalım gelecekte nasıl olacak...
  • silah taciri  (12.10.19 23:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.