[]

dugun yapmayanlara soru

sadece nikah yaptiginiz dugunsuz bir organizasyon sonrasi insanlarda bi "ee baska bisey yok mu, 15 dk icin mi geldik?" dusuncesi oldu mu? olduysa ne yaptiniz? baska sehirlerden sadece nikah icin gelen oldu mu? onlari nasil agirladiniz? akrabalarin hepsi turkiye'nin muhtelif sehirlerinde dagilmisken sadece nikah yapiyoruz baska bir organizasyon olmayacak dediginizde insanlarin tepkisi ne oldu? ne yapacagimizi bilemiyoruz su anda, bi destek oluversin lutfen.




 
aslında bizim de plan buydu ama illa çalgı olmalı vs dediler. sırf bu yüzden büyük kına gecesi yapacak benim ailem. bana kalsa gelmek isteyen gelir, istemeyen gelmez. sırf nikahıma geldiler diye kimseyi davul zurna ile eğlendirmek zorunda değilim ki. nikah da düğün de gelin damat için yapılır, misafir için değil.


  • elorelia  (28.02.19 10:09:48 ~ 10:10:01) 
düğünsüz nikahı sadece maddi durumu kötü olanlar yaparsa anlarım. 2 haftalık balayına ayıracak 30 bin bütçeniz var, o halde durumunuz iyi. hele akrabalar sırf bunun için gelecekse düğün şart.

edit: şikayet etmek olarak bakarsan nikahtan da şikayet edebilirler. aynı anda herkesi memnun etmek hiçbir zaman mümkün değildir. gelin ve damadın kendileri için yapılan bir organizasyon olarak görmen çok bencilce bir yaklaşım bence. o insanlar sırf sizin için tatil veya iş günlerinden feragat edecekler, belki yeni kıyafetler alacaklar, hediyeler alacaklar, yüzlerce km yol gidip gelecekler, yol ve konaklama masrafı yapacaklar, vs vs.. bu insanların içinde yaşlılar var, hastalar var, kronik sorunları olanlar var, çocuklu veya bebekli aileler var,vs. herkes çöpsüz üzüm ve genç değil sizin gibi. eminim sen veya nişanlın da sırf nikah için bu kadar masrafı ve eziyeti çekmek istemezdiniz, belki bugüne kadar sırf 15 dk'lık nikah için gittiğiniz uzak bir yer de olmadı. uzak akrabalar ve arkadaşlar sadece düğünlerde ve cenazelerde hayatları boyunca birkaç kere biraraya gelebiliyorlar artık iş, güç ve hayat yoğunluğundan. bırakın da bir oturup yemekleri yesinler, içkilerini içsinler, göremedikleriyle oturup sohbet edebilsinler, dans halay,vs faslı olmaz istemezseniz. ama yemek, içki ve sohbet muhabbet şart.

ayrıca madem sırf kendiniz için yapıyorsunuz, diğer insanlar umrunuzda değil, neden bunu kafaya takıp davetlilerin neler düşüneceklerini soruyorsunuz? @pilav'ın dediği gibi baştan davet etmeyin o zaman. sadece 20-25 kişilik çekirdek aileler ve yakın dostlar olsun. bu da bir tercihtir.
  • hocam  (28.02.19 10:11:41 ~ 13:17:02) 
insanlarda ee 15 dakika için mi geldik düşüncesi olduysa da oldu, hiç umursamadık arkadaşlarla eğlenmeye gittik. bize yurt dışından çok gelen oldu, onlar ve yakın aile üyeleri için nikahın ertesi günü güzel bir yemek verildi, ısrar kıyamet yine maymun gibi gelinlik damatlık giyildi. eğer hani özel bir durum varsa, içinize sadece nikah sinmiyorsa ayıp olacağını düşünüyorsanız bir sürü ihtimal var, size ne uygun geliyorsa onu yapın.


  • evde liyakat kalmamis  (28.02.19 10:14:15) 
Davet ederken sadece nikah olduğunu vurguladık, dolayısıyla sürpriz olmadı. Soranlara böyle tercih ediyoruz dedik. Tepkilerini hatırlamıyorum, önem vermedik açıkçası.


  • fotrsapka  (28.02.19 10:15:57) 
@hocam, oyle bi sart yok sanki ya. sonucta ben evlenirken de onlar icin evlenmiyorum ki? isteyen istedigi icin geliyor olmali, yemek icmek icin degil. maddi durumdan bagimsiz, dugun gelin ve damatin kendileri icin yapmalari gereken bi organizasyon olmaliyken ulkede cok yanlis anlasiliyor. ben bir dugun gormedim ki birileri bir seylerden sikayet etmiyor olsun. yemekli olur yemegi begenmez, yemeksiz olur yemeksiz dugun olur mu der, muzigi begenmez, gelin bize gulumsemedi damat bizle ilgilenmedi vs. vs. bu stresi tantanayi cekmektense hic yapmamak daha mantikli. balayini da yine kendimiz icin yapiyoruz sonucta tabii ki oraya butce ayirmayi tercih ediyor olmamiz normal, degil mi?


  • in vino veritas  (28.02.19 10:34:03) 
valla biz de sadece nikah yaptık, ama nikah salonu çok iyiydi, hem görsellik hem de alan bakımından. giriş müziklerini falan biz seçtik. anathema falan çaldı yani o derece :) ki bizce çok klas oldu. 15 dk falan da sürmedi. takı organizasyonu oldu, fotoğraflar çekildi, kısa sohbetler edildi. başka şehirlerden gelenler de oldu. içinden yadırgayan oldu mu bilmem. olduysa da bize ne. bizimle yaşamayacak hiçbiri. konuştuklarımız her şeyin çok güzel olduğunu söylediler. biz kuru gürültüye, saçma sapan müziklere, uyduruk pastalara, saçma sapan para koparma ritüellerine para bayılmadığımız için mutluyuz. farklı şehirlerde olmak üzere 10 + 5 gün de balayı yaptık.

bazı belediyelerin nikah salonları çok başarılı yani onları bi araştırın derim. sonrasında gittiğimiz bir düğünde ne kadar doğru bir karar aldığımızı o kadar iyi anladık ki. düğün şart mart değil gaza gelmeyin.
  • Improbable  (28.02.19 11:52:52) 
en bastan söyliyim biz de sadece nikah ve yemek yaptik, dügünümüz olmadi. ama nikaha toplam 16 kisi (yakin aile ve arkadaslar) davetliydi, davetli olan herkes yemege de geldi.

gelelim sizin duruma? kac kisi davet etmek istiyorsunuz? sirf gelip altinini/parasini taksin diye nikaha 200 kisi, üstelik bir de sehir disindan davet edip nikah sonrasi hadi baybay bence cok ayip. Seven gelsin, sevmeyen gelmesin diye de bir sey yok. Cogu insan mecburiyetten gelecek, yarim saat nikah olacak diye belki ücer beser saat yol gidip gelecek.
insanlarin ne düsündügünü de umarsamam diyenler ayri bi garip. o "insanlar" sizin mutlu gününüzü paylasmaya davet ettiginiz sevdikleriniz, dostlariniz, (degil mi?). o insanlari umarsamiyorsaniz zaten dügününüze/nikahiniza niye davet ediyorsunuz? (üc-bes bisey taksin diye mi?) millet ne der umrunuzda degilse zaten nikaha da davet etmezsiniz, ne düsünür diye derdiniz de kalmaz. öbür türlüsü bence riyakarlik oluyor ama bu tabi benim sahsi fikrim.
  • pilav  (28.02.19 12:23:51) 
Nikah olacağı davetiyede belirtilmişse, bir de şehir dışından gelenlere nezaketen telefon açılır, nikah'ın kelime anlamının altı çizilir. Şu saatte başlayıp şu saatte bitecek denir. O kadar. Beklentiyle yaşayanların beklentisini karşılamak zorunda değilsiniz.


  • SiyamkedisiZorro  (28.02.19 13:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.