[]

Psikolog olmak için

Herkese merhaba,

Türkiye'nin iyi üniversitlerinin birinden istatistik ve matematik üzerine çiftdal yapmış bir arkadaşımız var. Kendsinin en büyük hayali psikoloji okuyup psikolog olmakmış ama ailesi izin vermediği için yapamamış. Fakat hem üniversitede hem de mezun odluktan sonra bu alanda dersler, kurslar almış hatta iş hayatında kurumsal bir firmada müşteri içgörüsü alanında çalışıyor.

Bu arkadaş şimdi tekrar psikolıji okumak istiyor ama bunu yapabilecek parası yok. Yani 4 yıl işi bırakıp psikoloji okuyacak parası yok. Geçimini devam ettirebilmek için çalışmak zorunda. Bu arkadaşın psikoloji master ve klinik psiokoloji doktorası yaparak psikolog olma şansı var mı?

Arkadaşın işi, konumu ve maaşı çok iyi aslında ama benim hayalim bu bunu yapmak istiyorum diyor.

 
Bildiğim kadarıyla master ve doktora yapması gerekiyor lisansı psikoloji değilse. Benzer durumda olan bir arkadaşım masterını tamamladı ancak psikoloji lisansı olmadığı için katılmak istediği pek çok eğitime kabul alamıyordu ve doktora yerine psikoloji lisansına başladı.


  • chihirovekohaku  (28.02.19 09:35:15) 
vasıfsız özel okulları araştırsın, bunlar beykent, üsküdar, esenyurt, gelişim vb. okullardır. oralara yükseğe girmesi olası. kalburüstü okullarda yüksek lisans yapabilmek için en azından alakalı bölümden mezun olmak gerekiyor.


  • a darkness coming  (28.02.19 09:37:14) 
yapamaz. psikoloji mezunu olmayan birini klinik psikolojiye almazlar. ancak bir hocamız deneysel psikoloji masterı yapıp üniversitede derse girdi ancak terapi falan yapamıyordu.


  • mikahakkinen  (28.02.19 09:53:21) 
klinik psikolog bir arkadaşımın söylediğine göre psikoloji okuyanların bile bir sürü seminere eğitime katılması gerekiyormuş aksi halde onlar bile pratik edemiyormuş. o yüzden lisans okuyarak başlayabilir.


  • interview with the vampire  (28.02.19 09:55:40) 
Vazgeçsin bu sevdadan yılda 15 bin ruh sağlığı personeli mezun oluyor ve %90'ı işsiz.

Açsın yabancı kaynaklardan bir şeyler okusun. Psikoloji öyle hemen yapılacak bir uzmanlık alanı değil. Ciddi emek, deneyim ve sürekli yenilenme istiyor.
  • westblack  (28.02.19 10:23:10) 
maaşının iyi olması çok büyük avantaj. ciddi ciddi para biriktirmeye baksın
belki okumak için dört sene biriktirmesi gerekir ve ona bu dört sene kayıp gibi görünür ama hayaline giden yolda tüm geçen zamanlar mübahtır

  • serbest gezen koala  (28.02.19 13:09:43) 
Psikolog olmaktan neyi kastediyor bilmiyorum ama evet eger klinik alanda master+doktora yaparsa klinik psikolog sayiliyor yasa oyle cikti. Ancak bunu yapabilmesi icin bir klinik programa girebilmesi lazim ama matematik alanindan bu pek mumkun gozukmuyor. Tum.masterlara basvurup sansini deneyebilir. 1 yil bilimsel Hazirlik egitimi verenler farkli alanlardan gelebiliyor.


  • red g  (28.02.19 17:36:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.