[]

hamamböceği sorusu.

şimdi sevgili duyurucular. evimde yaklaşık 6 ay önce bir hamamböceği problemi yaşadım. ilaçlama yapıldı ve problem bitti. dün akşam ise mutfak tezgahımın üzerinde kocaman bir tane yakaladım. şimdi durum şu. bu hayvanlardan feci derecede tırstığım için her gece uykumdan iki üç kez uyanıp yatağımın başucunda duran çok güçlü feneri yakıyorum. bu fener odayı ampulden daha çok aydınlatıyor. odam stüdyo daire olduğu için mutfak yatak felan hep aynı yerde. mutfak dolablarının altına bakıyorum hemen daha sonra başka yerlerede göz gezdirioyurm. bunları yapmam 1 saniye sürüyor. o yüzden kaçma imkanları yok(biliyorum hızlılar ama ben bu işte daha hızlıyım). şimdi bu işlemi 6 aydır tekrarlıyorum ve hiç ortaya çıkmadılar. ne çöp ne bulaşık hiç bir şeyi ortada bırakmıyorum atıyorum.

asıl soru geliyor. dün öldürdüğüm böcek bir istilanın habercisi midir? yoksa talihsizce evime mi girmiştir? (ayrıca dün gece evin altını üstüne getirdim başka bir böceğede rastlamadım)


 
bahar geldi ya, canlama belirtileri gosteren bir misafir olabilir. her halukarda onerim, marketlerde satilan bocek yemlerinden alip ucra koselere koyman. gercekten etkililer.


  • no avalon  (27.03.10 08:42:39) 
marketlerdeki böcek yemlerinden var. yine alayım ama. teşekkür ederim. başka önerilerde bekliyorum. yoksa kafamı sıkabilirim.


  • soujiro  (27.03.10 09:01:18) 
evet mikro kapsüllü ilaçlardan kullan. kökünü kurutursun. ben de gece rüyamda devvv bir hamam böceğini evin içinde kovalıyordum alaam çok fenaydı :(


  • kediebesi  (27.03.10 09:49:10) 
hamamböceği için satılan şırınga tarzı tüpler var. 30 tl falan ama kesin çözüm. bi araştır istersen.

o böceği gördüysen onun kolonisi de vardır emin ol, tecrübeyle sabit.
  • clementine  (27.03.10 11:32:03) 
İlaçlama sonrasında problem bitti gibi gözükebilir ama ilaçlar yumurtaları öldüremez, onlar yumurtadan çıktıntan sonra bir süre ortalıkta gözükmez sen bitti sanırsın. Sonra yeniden çoğalırlar ve gözükmeye başlarlar...


  • selimse  (27.03.10 14:11:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.