[]

kas hafızası diye bir şey var mı

Diyetle 10 kilo verdim ama bu arada spor yapmadığım için 36 olan kol çevrem 33’e inmiş :(
yine 8/9 ay kol mu çalışmam gerekiyor eski haline gelmesi için?
yoksa daha kolay mı eski haline gelir?


 
Sporla pek ilgilenmem ama kas hafızası var kesinlikle.


  • JackDanielSparroww  (27.02.19 18:41:09) 
Kas hafızası düşündüğün şekilde bir şey değil. Diyete girdiğinde kalori düşürdüğünden, bu kaloriler de çoğunlukla karbonhidrattan kesildiğinden vücudun karbonhidrat nedeniyle tuttuğu deri altı ve kas hücrelerindeki suyu yavaş yavaş atmaya başlıyor, bu da haliyle ölçülerini düşürüyor zira 1 gram karbonhidrat yediğinde 3-3,5 gram da su depoluyorsun, bu da senin ölçülerini yükseltiyor ama diyete girdiğinde bu suyu attığından ölçülerin küçülüyor, diyeti bitirip de tekrar yüksek kalorili beslenmeye başladığında attığın suyu tekrar depolamaya başlıyorsun, o nedenle ölçülerin de kısa sürede tekrar büyüyor, kas hafızası diye isimlendirdiğiniz konu bu. Yoksa kas kaybetsen kaybettiğin kası yerine koyman öyle çok kolay bir süreç değil.


  • angelus  (27.02.19 18:49:05) 
Kas hacmini @angelus açıklamış ancak power konusunda hızlı bir kazanım olduğu doğrudur. Örneğin 6 ayda kaldırdığın ağırlığı ara verdikten sonra 3 ayda tekrar kaldırabilecek hale gelebilirsin.


  • filipis  (27.02.19 19:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.