[]

Egitiminizde ne eksikti?

Genel bir şey soruyorum eğitim derken,
İşte mesleğinizi usta-çırak ilişkisi içinde ogrendiyseniz onun için, sırf kendiniz okuyup uğraşıp ederek ogrendiyseniz onun için, lisans ve sonrası eğitim, meslek lisesi eğitimi...

Şöyle olsaydı, bu dersler de olsaydı, şu şekilde bir staj bulabilseydim/okul staj imkanı saglasaydi...
gibi şeyler; ya da uyduruyorum x muhendisisiniz ve "keşke fiziği/matematiğin kendi alanim dışında kalan kısımları da lisans eğitimine dahil olsaydı" vb. şeyler de olabilir.
Ya da "ben sonradan şu açıdan uğrasa dişine kendimi geliştirdim ama keşke ufak bir giriş dersi olsaymis bu konuda okulda, kendi meragim olmasa belki haberim bile olmazdı ve şu an bu konudaki bilgilerim çok işime yarıyor" dediğiniz şeyler olabilir.

Neler eksikti sizce?

 
Bize çok şey öğrettiler ama hiçbir şeyi çok çok iyi öğretmediler. Bölümle alakalı bir durumdu.

İyi dil öğretmediler bir de 1,5 düzine yıl okula gittim bir kelime ingilizce öğrenemedim.
  • bos gezenin bos ustasi  (27.02.19 02:04:57) 
özgüven ve hırs


  • hıkmıkzık  (27.02.19 02:29:14) 
anlatılan şeylerin havada kalması.

üniversitede hoca dersin günlük hayattaki karşılığından çok teorik kısmı anlatıyor. teorik kısma zaten kaynak kitaptan ulaşılması mümkün. ama hocanın mesleki hayatında karşılaştığı tecrübeleri bir kitapta bulamıyorsun.
  • estranged  (27.02.19 02:53:24 ~ 03:10:15) 
hem pratik hem teorik bi bolumdeyim, ve egitim veren hocalarin pratik deneyimleri/bilgileri en az 10 yil geride. su an universiteden cikip da sektorde calismaya kalksalar hicbiri is bulamaz, yapamaz. bunlar bize ders veriyor. 2000'lerin basindaki cozum yontemlerini uyguluyoruz.
ders agirligini tum ogrencilerin anlayabilecegi seviyede tutmak icin innanilmaz basit seyleri koca bir donem boyunca isliyoruz. 1 tane 30dakikalik "how to use ..." videosunu izleyerek ayni bilgilere erisebilecekken bu 6 aya yayiliyor masallah.

  • hjarteblod  (27.02.19 03:24:24 ~ 05:06:33) 
Yöneticilik. Ekip nasıl yönetilir konusu.
Teknik açıdan yeterliydi, yöneticilik belki mühendislik eğitimi konusu değil, ama yeni mezun küçük tatlış mühendisler olarak iş hayatına atılan hemen hemen hepimiz bir şekilde ekip yönetiyoruz, ve bu konuda bir şey bilmeden başlıyoruz. 9 sene olacak, hala eksiğim var. Hala ekipteki en kafası çalışmayan insanı verimli kullanamıyorum mesela. İşe başladıktan 3-4 sene sonra aldırdıkları yönetim becerileri eğitimi hikaye.

  • pati  (27.02.19 07:17:11 ~ 07:28:40) 
para


  • for day to break  (27.02.19 09:29:19) 
ilk aklıma gelen, iyi bir hoca/mentor/ diyorum, ama dayatılmış gibi olanından değil,

tam anlatamadım ama ben anladım.
  • füt  (27.02.19 09:31:50) 
İyi bir eğitimde olması gereken her şey eksikti bence.

Derslerin aşağı yukarı %90ı bir şeyleri ezberleme üzerineydi. Çoğu zaman hayatın içinde olan, gün içinde duyup gördüğümüz şeylerle ilişkilendirilemeyecek cinsten anlatılırdı konular mesela. Tamamen teorik, tamamen hayal ürünüydü yani her şey, öyle olunca da kimsenin kafasında olan biteni anladığı, bir şeyleri öğrendiği fikri oluşmuyordu doğru düzgün. Belli bir kesim hariç kimse de derslere falan gitmedi o yüzden. Sınavdan bir hafta önce fotokopiciden notu alıp, üç kere okuyup geçtik dersleri saçma sapan.
  • cay koy geliyorum  (27.02.19 12:52:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.