[]

Data Science mı Full Stack Web Development mı daha zor?

Udemy'de bazı kurslar ilgi mi çekti, bu iki konu arasında zorluk bakımından büyük fark var mı?

Data Science için istatistik ve matematik bilgisi de gerekli, büyük fark yaratıyor mu bu durum? Ayrıca AI, Deep Learning, Neural Networks gibi terimler de var.

Çok zeki olmadıkça Data Science işine girmek anlamsız mı?

 
Zeki olmana gerek yok ama data science zordur. Dediğin gibi çok iyi matematik ve istatistik bilgisi gerekir. Web development dort işlem ise, data science diferansiyel denklemlerdir. Karşılaştırmak çok abes.


  • crucio  (27.02.19 00:09:32) 
Web Development işine önceden girmiştim, ama Web Dev zor değildir denmesine rağmen onda bile zorlandım :D (hem de lynda ve pluralsight gibi kaliteli kursları almama ve exercise fileları yapmama rağmen) Herhalde Data Science'ı bıraksam veya sadece hobi olarak çalışsam iyi olacak. başlardaki descriptive istatistik zor değil ama inferential statistics ile işler zorlaşmaya başlıyor, algebra falan daha da zorlaştıracak heralde.

Bence Data Science ve türevleri halkın yüzde doksanının yapabileceği şey değil, kesin bir zeka ve dikkat gerektiriyor.

Dahası data science'ı iyicene anlasam bile diplomam olmadan iş bulabileceğimi sanmam, Web Dev'de bile iş yerleri genelde bil müh veya türevi diploma soruyor.
  • s0phiesw0rld  (27.02.19 00:15:24 ~ 00:19:07) 
karşılaştırılacak şeyler değil. bir şeyin zorluğunu da ne kadar motivasyonun olduğunu belirliyor. önce bu soruya cevap vermelisin


  • ilkot  (27.02.19 00:21:08) 
Data science'ı biraz araç olarak görmek lazım. Data çok genel bi kavram olduğu için o datayı yorumlayabilecek sektör bilgisi de lazım.


  • archmage mahmut  (27.02.19 00:21:16) 
herkes icin farklidir. data science soyutlama yetenegi daha iyi olan, matematik ve istatistik altyapisi olan biri icin daha kolaydir. full stack web gelistirme analitik dusunce ile parcalar arasi iliskiyi ve mimari yaklasimdan keyif alan kisiler icin kolaydir.

yani bir isin kolayligi insanin yetenegine, dusunce yapisina ve alt yapisina bagli olarak degisir.
  • emrahday  (27.02.19 12:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.