[]

blog için fikir

Merhaba,

Boş zamanımı değerlendirmek amacıyla ingilizce bir blog açmayı planlıyorum. Bunu yapmaktaki amacım belirli bir konu hakkında güzel içerik üretip, google'dan ziyaretçi çekerek reklamdan (adsense) para kazanmak.

Aklımda istanbul ile ilgili bir seyahat blogu var. Belki ilerleyen zamanlarda insanları çekebilirsem işi ticarete bile dökebilirim diye düşünüyorum. Sizce bu iyi bir fikir mi?

Alternatif olarak şu konu hakkında ingilizce blog güzel ziyaretçi çeker diyebileceğiniz bir şeyler var mı?

 
dogrudan sadece blog ile insan cekmek artik pek mumkun olmayabilir. insanlar blog okumuyor pek artik, instagram vs. daha ilgi cekiyor. kimse okumak istemiyor cunku hap bilgi istiyor. ama su oluyor instagramda takip ettiginiz kisinin blogunda yeni yazi varsa girip okuyorlar onu. belki bu sekilde instagramla destekleyerek daha iyi olur, ilk etapta biraz icerik urettikten sonra reklam verip daha cok takipci saglayabilirsiniz de. bir de istanbul ile ilgili olacaksa bence ozellikle yabancilari cekmeye yonelik bir icerik daha iyi olacaktir. ayrica o tutmaz bu tutmaz diyen insanlar olur, lutfen aldirmayin. eger istiyorsaniz deneyin. daha bir yil once on kisinin takip ettigi, simdi yuzbinlerin takip ettigi hesaplar var cok fazla. dolayisiyla her sey mumkun.


  • kassiopeia  (26.02.19 16:19:47) 
ben zaten insanların düzenli olarak girip okuyacağı bir blogdan bahsetmiyorum aslında. benim dediğim şey, blog şeklinde bir internet sitesi; google aramalarından ziyaretçi çekebileceğim bir araç. Sadece aramalara yönelik bir site olacak anlayacağınız. Sosyal medya ile desteklemek de mantıklı doğru.


  • mg3929  (26.02.19 16:35:43) 
bu işi para kazanmak için baslarsan hevesin kursagında kalır. ilk önce para kazandıracak şeyler yapman lazım. sonra iş paraya döner.


  • koela  (26.02.19 18:15:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.