[]

iyi bir veri kurtarma programi var mi bildiginiz? mahvolduk

yanlis diski formatladik ve mahvolduk. her yolu deneyecegiz. bildiginiz iyi bir veri kurtarma programi var mi?
2 farkli yere goturduk veri kurtarma isi yapan, biri hic bir sey lurtaramadi digeri de bize asil lazim olan verileri kurtaramadi.
veriler cok onemli oldugu icin hala kurtarabilme ihtimalinin peşindeyim.

3. bir yerle daha görüştük, yanlislikla formatlayip windowsu resetledik dedik. adam "yapabileceginiz en kotusunu yapmissiniz zaten pek umit yok" tarzi bir sey soyledi. daha iyisi ne oluyor onu da anlamadim zaten. veri kurtarma merkezinin kapisini caliyorsan en iyi ihtimallle formatlamissindir diski.

yillar once kendi pc'mi yanlislikla formatlayip 15bin civari fotodan olusan arsivimi kayetmistim, tamamini geri getirebilmistim bir programla ama hatırlamıyorum. o zaman da format atip yeni windows kurmustum.
bu adam bana guven vermedi.

 
recuva?


  • d e j i n  (26.02.19 11:01:31) 
Nasıl yerlere başvurdunuz yahu, millet yanmış ezilmiş diskin içindekileri geri getirebiliyor.

Tabi bu noktada verilerin ne kadar "önemli" olduğu ortaya çıkıyor, 4 ya da 5 haneli rakamlar ödemeye hazır mısın yoksa eheh o kadar da önemli değil mi diyeceksin.

Ayrıca bahsettiğin senaryo o kadar da kötü değil, bence Recuva ile derin tarama mı neydi (daha uzun sürüyor) o şekilde bi tarat diski. Olmadı profesyonellere emanet edersin.
  • chicha  (26.02.19 11:06:20) 
formatlamayla giden bilgi gelir yahu, nasıl şirketmiş o cidden. En kötüsü, silip "üstüne veri yazmak"tır. Ya da yangın sel vb. ile fiziksel hasar almasıdır. Format hiçbir şey. Ha defalarca yazmalı silmeli sağlam format attıysan bilmiyorum ama sanmıyorum.

Benim geçen 2.5" bir diskim bozuldu, yani zaten bad sector vardı git gide daha kötü oluyordu en son tık tık sesler gelmeye başladı. "Easeus Data Recovery" ile baya bir şey kurtardım (hepsi olmasa da). Torrentten serialli bi versiyon buldum ben valla.
www.easeus.com

Bu arada yine geçen diskim bozulunca bir baktım, Seagate'in Amsterdam'da merkezi var, 650 euro + biraz kargo parasına veri kurtarıyorlar. En garantisi orası olur herhalde. veri kurtaramazsak para almıyoruz diyorlar ama azıcık veri bile kurtarsalar o parayı alırlar herhalde. Şirket vb. işi olsa ben direkt oraya gönderirdim herhalde. (diskle yanlış şekilde uğraşılması da riske atabilir falan)

Yine de diskte hasar yoksa, tek olay formatsa bence Easeus ile deneyin. Baya başarılı program. Veriler geri gelirse satın alırsınız destek olmak için :D
  • nhk ni youkosu  (26.02.19 11:55:53 ~ 11:57:59) 
Recuva ile 2 kez tarama baslattim ikisinde de 2 saat kadar sonra hata verip kapandi tarama tamamlanmadan. 3. Yu deniyorum.


  • stavro  (26.02.19 13:50:55) 
İnternet cafeden bozma yerlerle iletişime geçersen öyle olur tabii. Chicha'nın dediği gibi 4-5 haneli rakamlar ödemeye hazırsan bu işin laboratuvarları var.. Ruslar bu konuda çok iyidir. Daha ciddi bir araştırma ile bulabilirsin.


  • bir peynir kutusu kibrit  (26.02.19 14:39:21) 
datadoktoru.com

kendisi ekşi sözlük yazarıdır, diş fırçandan bile veri kurtarabilir.
  • kimlanbu  (26.02.19 14:48:00) 
kesinlikle minitoolun power data recovery programı.400 gb lık yanlışlıkla formatladığım diski tüm dizinlerine dosya adlarına kadar geri getirdim.malum ortamlarda küreklisini bulabilirsin.en olmadı google a full indir yazarak da indirebilirsin.


  • bilgeist  (26.02.19 19:43:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.