[]

maruz kaldığım sinir bozucu olay

selamlar,

bu akşam bir arkadaşımla buluşmak üzere sözleşmiştik. bir mekana beraber geçerken aynı yerde yalnız yemek yiyen doktor arkadaşına denk geldik.
arkadaşım biz başka masaya geçerken kendisini de bizim masaya davet etti. o da yanımıza geldi, tanıştırıldık, beraber yemek yedik filan derken, kendisinden bahsetmeye başladı, hatta o kadar çok bahsetmeye başladı ki, kimsenin yapamadığı operasyonları kendisini yaptığından, taaa katar'dan ona özellikle hasta geldiğinden, insanlara bakınca hastalıklarını bildiğinden filan, işte bir hemşire arkadışının göz tedavisini bildiğinden ama kendisine gıcık olduğu için ilacını söylemediğinden tutun da bulunduğumuz mekana giren çıkan insanlara hastalık teşhisi koymasına kadar bir sürü şey.. işte şu kızda hepatit var, karşı masada oturanda tiroid var gibi..

arada bana da benzer şekilde takılmaya çalıştı, işte şöyle sıkıntın var mı, şunu yaşadın mı gibi ama ben umursamaz takılınca çok üzerime gelemedi. ama hep konular kendi üzerinde döndü, altıcı hissim şöyle kuvvetlidir, dediğim şeyler şöyle çıkar böyle çıkar, hastanede bana yürüyen ego derler falan filan..

bir süre sonra arkadaşımın kedin napıyo demesi üzerine, evde kedin mi var diyerek kınar hareketlerde bulundu. hayvanları sevmem irrite olurum dedi.
böyle olunca ben de tavrımı daha sert belli ettim, zaten kendisi de bir süre sonra kalkmak istedi yanımızdan..

kalkarken de seni de 3-4 ay sonra lenflerin şişince hastaneye beklerim o zaman görüşürüz dedi. kolunun altı şişer kolunu kapayamazsın diyerek beden diliyle gösterdi.

şok oldum.

yani bunu yapan bir doktor ve yalan yok kendimi kötü hissettim. eve dönene kadar bu konuyu düşündüm. arkadaşım defalarca onun adına özür diledi ama bir insana hem de yeni tanıdığın birine lenflerin şişince görüşürüz ne demek ya..

biraz iç dökmek gibi oldu ama kötü hissettim ve etkilendim elimde olmadan.

yani cerrah olmuşsun ama insanlarla nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyosun.
sadece arkadaş ortamına böyle konuşuyorsa hastalarıyla nasıl konuşuyodur kimbilir.

bu yapılanın bir adı var mı sizce ve saygısızlık değil mi
bir insan hem de doktor neden böyle davranır inanın aklım almadı.
yoksa ben mi abartıyorum hala etkisi geçmedi

 
Hemşire arkadaşına faydası dokunmayan birinin sana faydası da dokunmaz zaten. Böyle kişiler bol keseden atarlar. Boş ver.


  • cemallamec  (25.02.19 23:17:31) 
yani kusura bakma ama bu kadar büyütecek, üzerine bu kadar laf edicek bişey yok. tamam saygısızlık ama o kadar, tanımadığın etmediğin bi tip, bi daha görmeyeceksin muhtemelen. sana uyuz olmuş gider ayak kendince rahatsızlık vermek istemiş işte, dediğini ciddiye alman hata.

bu tip şeylere he diyip geçmezsen erken yaşlanırsın bi de.
  • Jux  (25.02.19 23:17:45 ~ 23:19:50) 
ağır aptal bir insana denk gelmişsin çok takılma.
bunun gibi milyon insan var ne işler yapıyorlar. pilotu iş adamı garsonu vs her iş tipinde böyle insanlar var

  • basond  (25.02.19 23:18:50) 
muhtemelen kedi tırmığı hastalığı öngörmüş (!)
çok sinir bozucu. işini bu derecede ego tatmini aracı yapmış bir doktorla yemek masasında karşılaşmak şans yine de. hastanede gerçekten işiniz de düşebilirdi. geçmiş olsun.

  • not dark yet  (25.02.19 23:22:49) 
hayır da sizi tanıştıran tip orda niye armut toplamış ben onu anlamadım. iki taraf da arkadaşım olsa da ben araya girip höt derim. veya o ayının dangozluğunu biliyosam -ki kesin biliyodur- o adamın masasına oturmamak için elimden geleni yaparım.

o doktor da asosyallikten masayı şettirecek konuma gelmiş, takılmayın :-) sadece acıyın.
  • windows95  (25.02.19 23:27:07) 
adam malmış.

size koyduğu teşhis de kedi tırmığı hastalığı olsa gerek ki bunca yıldır kediciyim bir kere sokak kedisi tarafından tırmalanan arkadaşın başına geldi. çok yaygın bir şey değil, ev kedisinde görüleceğini zaten sanmıyorum. küstahça teşhis savurmak da neymiş sorunlu bir tip belli...
  • Ufuk  (25.02.19 23:30:01) 
daha 2. cümledeki doktor sözcüğünü görünce çaktım durumu. türk insanının pis bir huyu bu. değişmez.


  • ya ben lan neyse  (25.02.19 23:34:01) 
Senin yerinde olsam “lenflerim şişince sana gelmeyeceğim kesin” derdim. Şişirilmiş kişilikler daima hayal kırıklığı yaratır. Zaten ezik bir insan olmasa bu kadar böbürlenmezdi. Eziklik belirtisi. Zamanında sümüklü demişler buna. Pısırık demişler. Bundan bi cacık olmaz demişler. Bu da cacık olunca cıvıtmış işte. Napacan.


  • rakidabalikolsa  (25.02.19 23:40:36) 
Maruz kaldigin sey tamamiyle duygusal zeka geriliginden kaynakli. Empati yetenegi olmadigi icin, karsidakinin gozunden nasil gorundugunu anlayamacak kadar bir zavalli ve duygusal gerizekali ile karsilasmissin.

Hem de doktor seklinde tanimlayarak bu bu duygusal gelisim bozuklugunu, aslinda sen de gerekli zihni gelisimi gosterememissin.
  • belki lazim olur  (25.02.19 23:45:04) 
Doktorlar genelde boyle.
Doktor diye sisiriyorsunuz sonra yuruyen ego olarak dolasiyor.

  • acemi  (25.02.19 23:46:49) 
kişinin karakteri bozukmus, doktor olmasıyla bir ilgisi yok.

şimdi bir sürü kişi gelip doktorlara sallayacak.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (26.02.19 00:01:41) 
Benim tanıdığım tüm doktorlar böyle nerdeyse. Ya ego ya cehalet. Ya da ben bunun gibilerine denk geliyorum


  • kirmizipilotkalem  (26.02.19 00:59:39) 
ne sen ne hemşire adama bir şey dememişsiniz. çarpsana içtiğin şeyi adamın suratına madem. adam da tak lafı koyar çıkarım modunda hem kadınlarla yemeğini yemiş hem havasını atmış hem lafını sokmuş. şimdi bu adamın taksicilerden farkı ne maaşı ve ünvanı dışında? ama doktorlara laf söylenmesin, onlar çok kalb aslında diyenler de kusura bakmayın doktorların çoğu böyle. size karşı iyi olabilir dışarıya öyledir yine emin olun.


  • hasmetizm 2046  (26.02.19 08:36:43) 
Bazen merak ediyorum paralel evrende mi yaşıyoruz diye. Soru sahibinin karşılaştığı gibi tipler illa ki var hatta şöyle söyleyeyim bizim dönem 400 kişiydi bi 20 tanesi falan bu şekilde maldı. Geri kalan 380 kişiyle hiç mi karşılaşmıyosunuz anlamadım ki :D ülkede bütünleştirici güç oldu resmen doktor nefreti.


  • pastörizesüt  (26.02.19 08:43:53) 
Kotu bir doktora denk gelmissiniz. Ileride hastalarina da faydali olacagini sanmiyorum. Az degil bu tip doktorlar. Bakirkoy arastirma bunun gibi bir suru doktorla dolu. Iyiler cok sik denk gelmiyor. Cerrahpasada prof dr beni kapiya kadar gecirip yolculuyor. Benimle iletisim kuruyor. Boyle iyi dr gorunce de şaşırıyoruz haliyle.


  • nick konusunda kararsizim  (26.02.19 09:54:35) 
@pastorizesut karsilasmiyoruz. Bence orani yanlis vermissin 380i boyle kalan 20si duzgun.

Sadece kedi konusunda hakli, kediler toksoplazma ile kör ediyor. Sonra doktorlar ugrasiyor.

m.haberturk.com
  • acemi  (26.02.19 11:18:43) 
sabah ve akşam aç karna günde 2 bölümden fazla house izlemek yok diyeydin.

kelimelerden etkileniriz, doğal. adamla bir daha görüşmemek lazım.
  • güneyli çocuk  (26.02.19 12:41:48) 
@acemi +1

Ilk defa acemi'yle ayni fikirdeyim galiba.
Ama sadece doktorlarda degil bu. Iyi üniversitelerin iyi bölümlerinde okuyan pekcok insan mal, duygusal zekalari gelismemis, ego bombasi seklinde dolasiyorlar.
  • chitosan  (26.02.19 16:27:47) 
Kötü doktormuş ne diyeyim. Kedi tırmığı hastalığından bahsediyor. Antibiyotik kullanırsın geçer.


  • Lim5  (26.02.19 20:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.