[]

Kargocu kargoya 5 kg yazmış, olsa olsa 3 kg.

Bugün aras kargoyla bir paket yolladım. son saatler olduğu için acele de ettim. ölçüler yaklaşık 45, 6, 25 cm lik bir kutu. az önce faturaya baktım "5kg" yazmış kadın. orada kesinlikle tartılmadı kargom.

47 tl tuttu. gönderdiğim kargo en fazla 1,5 kg. etrafına karton kutu sardım, o da 1,5 kg olsa 3 kg eder en fazla.

47 tl ödedim. kazıklandım mı? şikayet edeyim mi? yoksa bilmediğimiz bir uygulama mı var?

 
ağırsa kilodan fiyat biçerler.

büyükse boyuttan.

yani hangisi daha çok tutacaksa onun üstünden fiyat çıkartılar. kilo olarak daha çok para tutacaksa kiloyu baz alırlar, eğer boyutuna göre daha fazla para tutacaksa desi üzerinden.

mesela ağırlığı tartarak bulabilirsin.

diğer etken yani boyut konusu şöyle oluyor.

a kenarı x b kenarı x c kenarı (bölü 3000 diye bi formül var ama doğrumudur bilmem)= desi(bildiğin hacim işte)

yani siteye girip ücret hesaplama aracından kilosunu ve boyutlarını da yazarak, gönderim seçeneklerini işaretleyerek fiyatına bakabilirsin.
  • killerbee  (25.02.19 20:56:20 ~ 23:13:43) 
Şubede fiyatı kabul edip teslim etmişsiniz, şikayet yolları biraz kapalı gibi.


  • hepbiarayisicinde  (25.02.19 21:38:04) 
Kulaklık gönderdim minicik kutuda, 27 lira aldılar. Sonradan faturada gördüm 2kg yazmış allahsızlar, kulaklık lan. Aras kargo bu da.

O anda öderken içinden 'yuh ne kadar da pahalı, günaydın servisi fln mı itelediler aceba' diye düşündüm ama mal gibi kimseye itiraz etmeden paşa paşa ödedim. İş işten geçti sonra.

Şimdi yapabilecek bişeyiniz yok ama ders olsun, bir dahakine fiyat aklınıza yatmadığı anda sorun, ödedikten sorna değil.
  • taurina  (25.02.19 22:47:08 ~ 22:47:44) 
Paranızı geri alabilirsiniz. Mutlaka arayın durumu bildirin. Aras Kargo ile sayısız kavga etmişliğim var. Artık o firmayı kullanmıyorum. Desisini biliyorsanız internetten hesaplayın. 3 kiloluk paketse desiyi baz almışlardır. Ama küçük olacağını düşünerek söylüyorum o kadar tutmasa gerek.


  • rakidabalikolsa  (25.02.19 23:00:08) 
4-5 ay önce muhabbetimiz olan arkadaş, 40-10-25cm ölçülerinde tahmini 2 kg ağırlığında paketi 40 tl civarı fiyat çıkartıp, daha sonra anlaşması bulunan biri üzerinden göndereceğim diyip 14 tl almıştı.
Geçen hafta ise, 30-2-10cm ölçülerindeki pakete başka bir çalışan 18 lira talep etti.

Yani küçük bir tepki ya da rica ile fiyatı %60 civarı indirebilirsiniz.
  • lemon cake  (26.02.19 06:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.