[]

Kendi sitemde, başka bir site veya tezden alıntı yapma hakkında.

Şu anda bir e ticaret sitesi hazırlamaktayım ve burada, örneğin 'camın tarihi' üzerine bir yazı paylaşmak istiyorum. Kendim araştırıp özgün bir yazı yazmaya üşendiğim için muhtemelen başka bir siteden veya tezden kopyala yapıştır yapacağım. Sorum şudur ki hukuksal olarak bir sakıncası var mıdır, izin almam gerekmekte midir?
Alıntıladığım siteyi veya tezi kaynak olarak yazımın altına yerleştirsem olur mu?



 
Benim tezden alsan ben dava açardım mesela. Telif ödemelisin bunun için.


  • insomniac  (25.02.19 18:26:58) 
Ayrıntısını bilmiyorum ama sonuçta bir tez yazarken de yeri geliyor onlarca alıntı yapıyoruz, yüzlerce kaynaktan bilgi alıyoruz, kaynak gösterip yazdığımızda kimse bana telif öde demiyor. Bilemedim ben bu işi.


  • blt  (25.02.19 18:58:41) 
başkasının eserini/ürününü/emeğini izinsiz ve karşılıksız olarak üstelik kendi ticari amaçlarınız için kullanmanızın sonuçlarından sitenin/yazının altına referans vererek kurtulamazsınız.


  • Whily  (25.02.19 19:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.