[]

Mezuniyet - yaz okulu - yüksek lisans

Şu an lisansın son (8.) dönemdeyim. Bu dönemle birlikte mezuniyet için toplam AKTS sayısına ulaşıyorum. Fakat öğrenci işlerinden arayıp 3. ve 5. dönemden birer seçmeli dersi eksik bıraktığımı söylediler. Bunları ancak yaz okulunda verebilecekmişim.

Yaz okuluna kalmış 2 dersim olduğu hâlde yüksek lisans programlarına başvurabilir miyim? Bilgisi olan var mı?


 
anca özel öğrenci olursun. o da mezun olmadan mümkün mü emin değilim.


  • lata  (25.02.19 17:22:50) 
Nereye başvurmak istiyorsanız ilgili programın sitesinde yazar, yazmazsa sorarsınız. Bu durumlarda şartlı kabul verirler ve belirledikleri bir tarihe kadar diplomanızı atmazsanız kabul almamış sayılırsınız. Benim baktığım okulun mesela 31 Temmuz.


  • kojonotsuki  (25.02.19 18:07:18) 
master başvuruları eylül'de başlıyorsa mesela, yaz okulunu bitirip notların kendi okulunda girilip de diplomayı alırsan başvurursun. tarihlerle alakalı.
ben türkiye'de şartlı kabul veren var mı bilmiyorum.

  • passion rules the game  (25.02.19 18:22:09) 
Online başvuru bile olsa mezuniyet belgesini yüklemeniz gerekiyor. Çoğu iyi okul haziran-temmuz'dan başvuruları alıyor. Birkaç okulunki ağustosta oluyor. Siz ales-yds alın bu süreçte. Bide ortalamanızı ne kadar yükseletebilirseniz o kadar iyi. Aralık-ocakta 2. Döneme başvurursunuz.


  • the coon  (25.02.19 18:28:23) 
Sanırım öyle, tarihlerle ilgili tamamen. Artık nasıl denk gelirse. Ocak'a kalma ihtimâlimiz yüksek. Afedersiniz böyle okulun vâlidesini sinkaf eyleyeyim. Teşekkürler.


  • istambul  (25.02.19 18:32:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.