[]

bir insanın diğer insanlarla diyalog kuramamasının en büyük nedeni

ne olabilir acaba? az kitap okuması mı, topluma pek girmemesi asosyal olması mı, güvensizlik mi? örneğin, sık sık kullanılıyor ya, birinin paragraflarca cümlelerine aynen diye karşılık veriliyor bazen face'te görüyorum fotoğrafın altına, "vaayyy" yazıyorlar. konuşmayı mı bilmiyorlar dersiniz?




 
Aynen


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.02.19 12:44:14) 
@palve +1907


  • dayl  (25.02.19 12:47:08) 
insan var insan var. bazi insanlar var -ki onlar cok nadir bulunur- konusmasina doyamazsin. bir suru sey ogrenirsiniz konusurken.

bu bahsettigin kesim gosteri toplulugu koleleleri. resim ve video ile beslenirler. konusmaya ve okumaya gerek duymazlar. dusunmek ve yazmak onlarda sadece tek cumlelik yazayim da millet gulsun amaciyla yapilir. bos ve beles isler.

bence bu bahsettigin durumun en buyuk nedeni teknolojik algoritmalarin insanlari robotlastirmaya baslamis olmasidir.
  • Leonardo~Da~Vinci  (25.02.19 12:59:00) 
bunun herkes için geçerli olan bir cevabı yok. bazısı karakter olarak uyumsuzdur, bazısı asosyaldir, bazısının iki kelimeyi bir araya getirme becerisi yoktur, özgüvensizdir bla bla...

verdiğin örnekler anlattığın durumla bağdaşıyor mu onu anlamadım. iki örnekte de kişi o an için o şekilde konuşmayı seçmiş olabilir. bu onun diyalog kurma yeteneğinin göstergesi değildir.
  • zgrydn  (25.02.19 13:05:42) 
- Özgüven eksikliği
- Sosyal fobi
- Bıkkınlık, dert sahibi olma
- Depresyon
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (25.02.19 13:05:55) 
Belki sadece yanlış yerdedir ya da daha nazik tabirle kendi dünyası ile pek kesişim alanları olmayan, frekansları tutmayan insanlarla diyalog kurmaya çalışıyordur. Diyalog olusmamasinin sebebi birindeki bir sorundan değil de karşılıklı bir uyusmazliktan kaynaklanabilir.


  • dafaisss  (25.02.19 13:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.