[]

Derin hikayeli oynanışı kaliteli bir oyun arıyorum

Merhabalar bu aralar bi tane oyuna sarmak istiyorum açıkçası, böyle film gibi olsun oynarken hikayesel bir derinliği olsun.

Sadece git şunu bunu öldür şunu bunu topla geri gel gibi olmasın, aksiyon filmi gibi değil de bilimkurgu/gizem filmi gibi olsun felsefi bir derinliği olsun oynarken.

Grafik benim için çok önemli değil ama güzel grafik daha hoşuma gider elbette

RPG tarzı arıyorum ama öbür tarzlar da olur

Sadece sol tık ile bütün dövüş hareketlerini yapalım olmasın biraz zor olsun.

Biraz fazla şey istemiş olabilirim ama bulursanız çok sevinirim valla

 
Call of duty i ben böyle hiakyeki diye seviyorum


  • seyyar satıcı  (24.02.19 23:47:14) 
Witcher ve Dragon Age aklıma ilk gelenler.


  • shangrilla  (24.02.19 23:51:25) 
Tabii ki Heavy Rain.

ve beyond two souls
  • ihanet kac kisilik  (24.02.19 23:52:27 ~ 23:54:13) 
Last of Us da var.


  • shangrilla  (24.02.19 23:53:25) 
Firewatch olabilir


  • dayl  (24.02.19 23:59:27) 
Hollow Knight
Tavsiyeme duacı olacaksınız.

  • burka  (25.02.19 00:24:16) 
Pillars of Eternity, Pillars of Eternity 2

The Witcher 1, 2, 3. Hikâye açısından en iyisi 1 ve 3 bana kalırsa.

Fallout 3, Fallout: New Vegas, Fallout 4.

Red Dead Redemption 2 (Ben daha oynamadım ama övülüyor, malum)

Kendi oynadıklarımdan sıralama yapmam gerekirse:

The Witcher 3
Pillars of Eternity
Fallout New Vegas
Fallout 3
The Witcher 1 böyle gider.
  • hitokiri kenshin  (25.02.19 01:30:29) 
Heavy Rain ve Soma +1

Ayrıca Soma' nın önerildiğini görünce duygulandım ve parantez açmak istiyorum . Kendisi beni en çok etkileyen oyunların başında geliyor. Çok sürükleyici bir filmi, bir kitabı oynarmış gibi tıpkı. Çok derin bir hikayesi var. Yer yer sizi düşündüren detaylara sahip. Twistler, mindfucklar havada uçuşuyor. Mutlaka oynamalısın. Söylendiği gibi adam öldürme falan yok.

PS4 varsa Detroit Become Human' ı tavsiye ederim. O da film tadında bir oyun.

Bu arada derin hikayeli önerebileceğim başka bir oyun Alan Wake. Çok özgün bir oyun. Hapsolduğunuz karanlık dünyadan kurtulmaya çalışıyorsunuz.

Life is Strange önerebileceğim diğer başka bir oyun. Henüz oynamadım ama methedeni çok.

Spec Ops The Line yine derin hikayesi olan bir savaş oyunu. Savaşın acı yüzünü bir tokat gibi yüzüne çarpıyor. Bunu oynayınca savaştan sonra psikolojik travma yaşayan askerleri çok rahat anlayacaksın.

Metro serisi bir diğer önerebileceğim bir oyun serisi. 3. oyunu da yeni çıktı. Onu oynamadım. Ama ilk 2 oyun oldukça güzel. Aradığın şeyi fazlasıyla veriyor. Kitaplarını okumanı da tavsiye ederim. Oyundan alacağın tat ikiye katlanacak.

Çok derin hikayeli olmasa da önerebileceğim Rpg Dragon' s Dogma Dark Arisen. Hikaye bir müddet sonra belirginleşmeye başlıyor.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (25.02.19 04:25:37) 
Detroit Become Human.


  • hepbiarayisicinde  (25.02.19 10:08:39 ~ 10:09:30) 
Pc için ilk önerim SOMA, daha önce de yazanlara +1 diyorum katılıyorum. Spec ops the line aynı şekilde. Witcher 3 evet klasik olarak hep önerilir. Sanitarium var eskilerden efsane adventure. Divinity Original Sin 1-2 de iyidir sıra tabanlı rpg severseniz. Ya aslında o kadar çok oyun var ki aklıma gelmiyor resmen :D
Grim Fandango yine adventure.
Portal ve Portal 2,puzzle tabanlı fakat anlattığı bir hikayesi de var.
  • birfincankahvedahaisteyenadam  (25.02.19 20:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.