[]

vize için bi arkadaşa yardım hk.

basit bir "sorun olur mu" sorusu soracağım.

şimdi arkadaş tatil amaçlı avrupaya gidecek 3-4 günlük. vizeye başvurdu ama bankada yeterli parası gözükmediği nedeniyle "bankaya biraz para vs. atın hatta bu paranın nerden geldiğine dair de bi yazı paylaşın" vs. demişler.

neyse, hesabına parayı göndereceğiz.
ben de, limited şirketim üstünden "bilmem ne işi karşılığı ödenmiştir" falan gibi bir yazı yazacağım.

buradaki sorum şu: bu vize dalgalarında bu yazılan kağıtlar devletle falan paylaşılıyor mu? ondan sonra devlet karşıma gelip "kardeşim bu adam sana 15bin liralık iş yapmış. sen de para ödedim demişsin. hani nerde bunun vergisi" gibi bir durum olur mu?

veya bu tür bir işi nasıl bir usulle yapmak gerekiyor?
kendisinin vizesini almak için yardımcı olacağız da yalnızca.

 
hayır hiçbir sıkıntı olmaz. devletle bir işleri yok.


  • prasinos  (24.02.19 23:37:31) 
tamamdır ben de öyle düşündüm zaten süper


  • tchuck  (24.02.19 23:38:42) 
illa şirket üzerinden gönderilecekse gönderdiğin tutarın karşılığında bir fatura kesilmiş olması veya paranın sonradan iade edilmiş olması gerekiyor. limited şirketi olan sen misin bilmiyorum ama limited şirketi olan birinin bunu zaten biliyor olması lazım.

fatura kesemeyeceğine göre
xxx iş karşılığında avans
yazabilirsin açıklamaya.

daha sonra arkadaşın vize işini hallettikten sonra avans iade diye geri gönderir şirket hesabına. problem olmaz o zaman.
  • ocanal  (24.02.19 23:40:57) 
yok ben parayı şahsım olarak yollayacağım.

zaten vize başvurusu yapılan taraf "bu para nerden geldi" diye döküm bakamaz. onlarda yalnızca "hesapta kaç para var" bilgisi olacak.

ben de şirket adına "bu adam bana bu tarihler arasında iş yaptı" yazacağım.

yani şirketten para çıkmayacak. (yoksa vergi ödemek zorunda kalırdım onu biliyorum. ki zaten göndereeğim para şirkete ait bir para değil)
  • tchuck  (24.02.19 23:43:44) 
tamamdır ben yanlış anlamışım soruyu, prasinos doğru anlamış :)


  • ocanal  (24.02.19 23:46:33) 
birebir aynı yolla gelecek


  • tchuck  (25.02.19 10:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.