[]

özel sigorta - sağlık beyanı (sigara/alkol kullanımı - geçmiş hastalık)

merhabalar,

anne ve babama tamamlayıcı sağlık sigortası (tss) yaptıracağım, yaşlar 55+.

1) birinde alkol ve sigara kullanımı var ama kayıtlı bir şikayet, doktora gitme vs. yok. sağlık beyanı formunda sigara ve alkol kullanımını belirtmeli miyiz?
- bir hastalık olduğunda bu ortaya çıkabilir, doktor raporuna geçebilir evet ama bunu önden yazdığımızda hem her türlü hastalığı buna bağlayabilirler hem de primi yükseltebilirler gibi geliyor. diğer yandan ortaya çıkarsa yanlış beyan sorun olur mu? (hukuki olarak bu hakları var ama uygulamada yapılıyor mu?)

2) bir de "alkol kullanımı sonucu doğan hastalıklar" kapsam dışı olarak belirtilmiş, bu da doktor raporunda özellikle belirtildiği takdirde oluyor yalnızca değil mi?

3) biri de diz ağrısı şikayetiyle devlet hastanesine gitti ve MR çekildi, bazı yırtıklar ortaya çıktı. ama üzerine bir düşme yaşandı ve farklı sıkıntılar da başladı dizde. yani dizdeki her ağrı aynı sebepten olmuyor neticede. bunu da kayıtlara bakıp tamamen kapsam dışı bırakırlar mı, ve yine aynı şekilde belirtmememiz sorun oluşturur mu?

tecrübeli arakdaşlar ve sigortacılar, şimdiden teşekkürler

 
1- gerçek neyse onu beyan edin. Sonradan öğrenilirse yalan beyan nedeniyle poliçeyi bile iptal edebilirler. Hasar zamanında ödemenizi sorunsuz almak istiyosanız dürüstlük çok önemli. İnsanlar canı yandığında, üstüne bi de sigortadan yanlış beyan yüzünden ödeme alamadığında anlıyo dürüstlüğün değerini.

2- kanıtlanabilmesi gerek. Sigorta şirketi kanıtlayamadığı şeyi vermek zorunda. Vermezse tahkim ve yargı yoluyla alır sigortalı. Uğraşır ama alır.

3- bunu bilmiyorum.

Bu arada sağlık sigortasıyla ilgim olmasa da oto dışı hasar ekspertizi alanında çalışan bir sigortacıyım.
  • (s)AINT  (24.02.19 21:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.