[]

Sık sık migren atağı geçirmek neden olur nasıl engellenir?

Annemin yıllardır migreni var fakat bu sene giderek şiddetlendi; ayda en az 4 5 gün atak geçiriyor, kafasını kaldıramıyor kadın. Önceleri doktoru özel jel bir hap veriyordu, dilinin altına koyunca biraz rahatlatıyordu, artık onun bir etkisi olmuyor. Son gittiğinde sprey vermiş; günde maksimum 2 kere sıkıyor. Bu da ancak hafifletiyor ama asla geçirmiyor. Kötü bir baş ağrısı varmış gibi oluyor. Bu ataklar neden bu kadar sık olur ki? Normal mi bu durum?

Bir de annem yurtdışında yaşıyor; bu ilaçları veren de hep aile hekimi. Geçen gittiğinde 'daha kötü olursa uzman bir doktora gonderirim' demişti ama yine göndermedi. Gelecek hafta için randevu almışlar, uzman doktora görünmek için biraz üstelesinler değil mi? Kadın her ay ağrı çekiyor, bunun bir cozumu olmalı diye düşünüyorum. Doktorun onemsememesi canimi sıktı. Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
Profilaktik migren tedavisinde topamax vs kullanılıyor. Ataklar sıksa profilaktik tedavi denenebilir. Veya transkraniyal direkt akım vs uygulayan hekimleri araştırın isterseniz.


  • curukturpkokusu  (24.02.19 14:45:43) 
Bende sik sik atak geciriyordum. Hala daha gecirdigim oluyor. Norolog bana 6 ay prozac başlamıştı. Ataklarimin çevresel paikolojik etkenlere dayandigini soylemisti. Inanilmaz hassas bir bunyem var. Haataneye gidip hasta gorup eve bas agrisiyla dönüp 3 gun kalkamadığım oluyor. Belki anneniz de asiri hassastir. Bana ilaci 6 ay sonra biraktirdi. Beni uzen her seyden uzak kalacakmisim da tabii mumkun olmuyor ya da surekli ilac alacaksin dedi. Mumkun mertebe bazI seylerden uzak kaliyorum. Tabi klasik isik, gunes, peynir,cikolata ve daha yazmadigim bir suru sey de tetikliyor. Iyi bir norologa gorunmesini oneririm.

Migren ilaclari nedense cok cabuk bagisiklik olusturuyor. Onceden migrex icip 10 dk sonra kendime gelirdim ama artik fayda etmedigi icin icmiyorum. Galiba ilactan ziyade baska seyler denemek gerekebilir. Migren icin botoksu arastirabilirsiniz.
  • nick konusunda kararsizim  (24.02.19 15:11:02 ~ 15:19:02) 
Bende de zaman zaman ayda 3-4 kez tekrarlayan (bazen bir hafta içinde 2 kez) migren atakları oluyor. atakları dindirmek için doktor migrex verdi ama çok sık kullanmamaya ve ağrı dayanılabilecek şiddetteyse katlanmaya çalışıyorum.

benden daha şiddetli atakları olan bir arkadaşım transkraniyal direkt akım hikayesini denedi ve iyi sonuç elde etti, atak sıklığı ve şiddeti azaldı. ama çok acı verici bir yöntem gibi göründüğü için ben cesaret edemiyorum.
  • luin 41  (24.02.19 15:15:38 ~ 25.02.19 16:50:54) 
ayda bir şiddetli (yataklara düşürecek cinsten) migren geçiren bir arkadaşım süt ürünleri ve gluten tüketmeyi kestiğinden beri migren geçirmiyor, gün içinde ayakta atlatıyor diyelim, 6-7 ay oldu.

süt ürünü olarak sadece kefir - yoğurt - keçi peyniri tüketiyor. ekmek, un, hamur işi vs yok.

ne kadar alakalı/bilimsel bilmiyorum ama benzer yorumları yapan başka insanlar da duydum/gördüm.

hafif ataklarda nane yağı gibi şeyler koklamak iyi geliyormuş bir de.
  • taurina  (24.02.19 15:25:27) 
O kadar farkli sebebi olabiliyor ki, kadinlar icin hormonlarin da cok etkisi var, ornegin pms donemleri ya da menopozun da pay sahibi oldugu olabiliyor, oralara bir bakilabilir. Yedikleri, ictikleri degismis olabilir, aclik suresi vs degismis olabilir, spor ya da hareketlilik vs


  • red g  (24.02.19 17:30:57) 
Migren yaş aldıkça sıklığı azalır normalde. Türkiye*ye gelse bi haftada mr dan bt ye çekilir bi karar verilirdi. Tabii ki bu durumda nöroloji ve algoloji bölümlerine gitmeli,


  • gatherer  (24.02.19 23:15:58) 
www.eksiduyuru.com

buraya yazdıklarıma bir göz atabilirsiniz. migren bazı yabancı kaynaklarda besin intoleransı olarak geçiyor.

taurina + 1
  • Phoebe  (24.02.19 23:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.