[]

dertleselim

hayat 4 4'luk ilerlemiyor. inisler cikislar, turlu turlu olay ve insanlar ve bunlarin size cikarttigi sorunlarla maalesef karsilasiyoruz. hayatin bir parcasi bu tur seyler. birbirimize anlattikca bir nebze de olsa dindigini dusunuyorum.
bugun beni duygusal anlamda uzen bir olayi anlatmak isytiyorum.


simdi efendim, ogrenciyim ara sira calisiyorum. evvelsi gun isyerinde bir musteriye bir urun sattim. musteri 2 kisi. kari ve koca. paranin yarisini aldim.
urunu de bugun goturduk.
eve tasidik. yerlestirdik.
soyle soyleyeyim, isyeri mobilyaci. biz bunlara gardrop sattik. gardrop takim idi ben ise takim degil, takimin yarisini sattim. neden? cunku o kadarina ihtiyaclari varmis, evde yerleri yokmus falan. isyerinde anlastik, onlar da kabul etti, takim degil yarisini oldugunu defalarca soyledim.
onlar da onayladi.
eve goturduk. kadin demez mi yarisi nerde? biz tamami icin o kadar para vermisiz, yarisini ne yapayim ben diye azarladi.
ben de yanlis anlasilma olmus, ozur dileriz o zaman diyip, dolabi geri yukledik. kadina parasini iade ettik.
sonracigima efendim, isyerine bu kadinin kocasi geldi. bu adam da isyerinde patrona, benim ona o paraya 2 tane takim satis icin anlastigimi ve getirmedigimizi iddia etti. siz hatalisiniz, ben degil diye de bagira bagira soylendi. ulan parani vermisiz ne diye geldin isyerine?
ben de tamam dedim. sizden ozur diliyorum. yanlis anlasilma olmus. benim hatam kusura bakmayin dedim ve adami gonderdik.
patron da tanidik, bir sey demedi, urun satarken yalnizdim, yanimda kimse de yoktu. yani hakli oldugumu nasil kanitlayabilirim ki adama? neyse patron zaten bu adami biliyormus, pek duzgun bir tip degillermis.

simdi efendim, bu cift beni bugun ruhen cokertti. boyle insanlar da varmis. neyin pesindeydiler anlamadim. basimdan savmak icin de agiz dalasina girmedim. tamam sen haklisin demek zorunda kaldim. hakli olmadiklarini bildigim halde.
su ticaret isi zor is arkadas. musteri agzina sicar afedersin, laf edemiyorsun. benimki bir sey degildir eminim, cok dahasini yasamislar vardir.
ama bir yandan seviyorum ben ticareti. bu tur aksakliklar, sorunlar da isin bir parcasi aslinda. basip gecmen gerekn sorunlar..

benden bu kadar. sizde neler var?

 
formasyon derslerine basladim bugun. sabah 08.30'da basliyor aksam 19.45'de bitiyor. igrenc bi gundu. bes yuz kisi bi amfide, cogu da sacma sapan insanlar. +50 yas esprisi yapiyor hoca herkes guluyor falan. degisik bi ortamdi. ogle arasinda bi tavuk donere 30 tl verdim cok koydu. salak ben. cikista kar yagiyodu. eski sevgilimi ozledim kari gorunce. yanimda bi cocuk oturuyodu sinifta, beraber ciktik yuruyoduk karin altinda. hizli hizli yuruyodu bu onumde, havaya bakiyorum ben de kari izliyorum. cok uzuldum. bi kara baktim bi cocuga arkasindan. keske o olsaydi dedim.


  • aydonno  (23.02.19 22:23:03) 
insanlar kaba, insanlar hasta ruhlu. kendine dert etme, bir daha görmezsin bile onları. bazen haklıyken de alttan almak gerekebiliyor, en azından patronunun o kişiyi tanıması ve seni haklı bulması iyi:)


  • Mossy  (23.02.19 22:23:59 ~ 25.02.19 00:13:53) 
Ticarette hep olur böyle şeyler. İlk değil son da olmayacak maalesef ülke profili her alanda kötü olduğu için nerde ne tip insanlarla karşılaşacagımızı kestiremiyoruz. O yüzden patronla aranda sıkıntı olmayacaksa hiç boşuna uzulmeye değmez diye düşünüyorum. Azıcık bencil olmayacaksak nasıl hayatta kalacağız ki hem. Neyse, benim de kendime göre bi problemim var. Gelecekten umidimi kesmedim fakat üzerimde bir karamsarlık var. Ne istediğim gibi bir hayatım ne de istediğim hedeflerime yakın bir konumum. Alakasız işlerde ömür çürüttüm. Başımı alıp gidemem öylece. Maddi anlamda zaten bitigim. Ne olacak bilmiyorum.


  • olaylar olaylar  (23.02.19 22:26:20) 
eski sevgilimden ayrılalı aylar oldu ama hala alışabilmiş değilim.

eski işimde mutluyken dost kazığı yedim şu an saçma sapan bir youtube kanalına saçma sapan videolar çekiyorum.

eski iş için okulu dondurmuştum bir yandan da onunla uğraşıyorum hala bitmedi.

genel yazdım ama hepsi ayrı ayrı detaylarıyla dolduruyor içimi.
  • new day new life  (23.02.19 23:01:52) 
valla sıkıntılı tipler karşına hep çıkacak. bence bu tip alengirli satışlarda sözleşme gibi bir şey yapıp kendini güvenceye alırsan sıkıntı yaşamazsın. söz uçuyor yazı kalıyor malum. hele ticarette çok önemli olmalı :)
hayatımda çok çeşitli insanları ilk kez erasmusda görmüştüm. o kadar farklı ve çeşitliydiler ki, sürekli voaaw voaaw oluyordum :) bir noktadan sonra şaşırma duygumu bile kaybettim.

  • omonia  (23.02.19 23:09:22) 
Dertleşmeye değil de akıl vermeye geldim. Yalancı insanlar yüzünden ses kayıt cihazı aldım. Cebimde taşıyorum artık, gerektiği zaman basıyorum çaktırmadan kaydediyorum. Aslında ders için almıştım ama bu daha ağır basmaya başladı. Hepsiburadada 350 liraya Sony marka bişey var onu aldım. Bence senin benden daha çok ihtiyacın var böyle bişeye. Çat diye dinleteceksin orda morarsın şeref yoksunu. Patronun alışkındır bu şark kurnazlarına, takmamaya çalış.


  • windows95  (23.02.19 23:52:32) 
En iyisini yapmissin. Bu memlekette abi diyecen ozur dileyecen kardesim. Yoksa her an 3. sayfaya konu olman isten bile degil. 20 yildir ozel sektordeyim. Bir donem ofkeden yemin etmis 6 ay maasima dokunmamistim.lanet olsun o paraya diyerek. Cikamiyorum da isten tabi. Sabah ise gitmek bir nevi ölümdü. Sen yine musteriyle sorun yasadin, bir de ofiste hergun gordugun nesibe hanimla olsa napardin. Neyse sonra ofkem gecti ve o bahaneyle 6 aylik birikmis param olmustu ve onunla araba almistim cidden :)


  • tunaktunaktun  (24.02.19 00:14:40) 
Ben de dışarı çıktım, kar topu savaşı yaptım, karla dolu salıncakta sallanıp bağıra bağıra şarkı söyledim yanımdakilerle. İçimdeki sıkıntı, bunaltıyı bir süreliğine kara kustum.Şimdi kötü günleri göğsümü gere gere bekliyorum :)


  • askywalker  (24.02.19 00:38:48) 
Boyle insanlarin olup olmamasi bir yana siz yanlis is yapmissiniz, sozlesme yapmadan o mal satilmaz ki! Hadi adamlar salak belli ki, malin basina bir sey gelse iddia edemezler, siz tacirsiniz. Sozlesme yapmaniz ya da detayli fatura olmasi lazim


  • kassiopeia  (24.02.19 02:42:14) 
peşinde oldukları yarı fiyata tam ürün almak, boşuna takılma bu çakallara.


  • orpheus  (24.02.19 15:29:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.