[]

Vücutçulara Soru

Üç aydır, kaslı bir vücuda sahip olma amacı gütmeden spor yapıyorum. He he yedik demeyin, cidden merdiven çıkarken nefes nefese kalmayayım, iki kulaçta gebermeyeyim diye.

Evde dumbbell ile dörder set göğüs, omuz, kol çalışmaları bildiğiniz. bilgilenmek adına izlediğim videolarda adamlar öküz gibi terliyor iki kaldırışta, normalde çok terlerim ama bende bir damla bile ter olmuyor spordan sonra. vücuda fazla yüklenmiyor muyuz yani şimdi? illa ertesi günü oramız buramız ağrıyacak şekilde, terleyecek kadar mı spor yapacağız?

kullandığım dumbbell'lar 10'ar kg, iki günde bir bu şekilde devam ediyorum. Ağırlık arttırılmalı mı?(cins: erkek, boy: 183, kilo: 70, yaş:29)

 
havalar ısındıkça terlemeye başlarsın


  • gezegen olan pluton  (23.02.19 14:30:38) 
evet kendini zorlamakla oluyor ben sırt çalıştığımda hiç terlemezken omuz çalıştığımda su gibi terliyorum ki sırt kaslarının boyutu daha fazla ve daha fazla enerji harcadığım halde böyle oluyor.bir de setler arasında çok bekleme soğuyunca faydası azalıyor. ha ısınmadan olaya girişiyorda olabilirsin tabi


  • basond  (23.02.19 14:34:15) 
Zorlaman lazım biraz. Ağırlığı ya da tekrarı artır.


  • diffarentiationation  (23.02.19 14:34:36) 
supplement kullanabilirsin. kalp ve tansiyon benzeri hastalığın yoksa termojenik haplar terlemene yardımcı olur. ha yok ben buna para vermem diyorsan kahve iç.


  • false pretension  (23.02.19 14:56:21) 
bir seti yaparken son 2-3 tekrarda fazla zorlanmıyorsan yanlış ağırlıkla çalışıyorsun.


  • chavezding  (23.02.19 14:56:58) 
Amacının vücudu şekillendirmek değil de, tam olarak senin tabirinle"merdiven çıkarken nefes nefese kalmayayım, iki kulaçta gebermeyeyim diye" olduğunu söylüyorsun.

Bu durumda evdeki dumbbell'ları çöpe atıp bir kardiyo antrenman programı edinmelisin.
  • Mirket  (23.02.19 15:01:01) 
eger amacin, merdiven cikarken, yuzeken vs hemen yorulmamaksa, agirlik degil kardiyo calisman lazim. ikisi birden olsun istiyorsan HIIT programlarina baslayabilirsin. hafiflerinden baslarsin zamanla fitligin arttikca programlari da artirirsin


  • crucio  (23.02.19 15:18:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.