[]

kuduz aşısı olmalı mıyım?

perşembe çizdi, gözü yaralı ve ayağı kırık diye seviyordum. geç mi kaldım zaten olacaksam ne düşünürsünüz? sokak kedisi.

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com

 
öncelikle doktora gidin. burada biz ne desek boş.

eğer tırnaklarıyla çizdiyse, hayvan kuduz olsa bile çok düşük bir ihtimal size bulaşması. ancak dişiyle çizdiyse ve kuduz taşıyorsa sıkıntı. derhal aşı olmak gerekiyor. aradan bu kadar gün geçmiş olsa bile yine derhal ilk dozu olmanız gerekiyor.

bu arada tırmalamada da ihtimal düşük olsa da, var. yine derhal aşı. "aradan bu kadar gün geçti, olmasam da olur." demeyin.

bir de -eğer yapabiliyorsanız- hayvanı sürekli kontrol altında tutun. 10 gün sonra da aslanlar gibi ayaktaysa kuduz değil demektir.

geçmiş olsun.
  • avianthem  (23.02.19 13:23:03) 
Kuduz olma ihtimalin milyonda bir ama bu ihtimal gerçekleşirse ölürsün. Yani yaptır.


  • diffarentiationation  (23.02.19 13:26:54) 
Kuduzla ilgili fikrim yok ama lütfen belediyeyi arayın kediyi alıp tedavi etsinler, yazık garibimin hali iyi görünmüyor. Sizi de yaşadığı travma sebebiyle korkup çizmiştir.


  • mabesa  (23.02.19 14:55:51) 
kuduzun kulucka suresi 3-4 hafta ile 1 yil arasinda degisir. kulucka suresindeyken hic bir belirti gostermez, belirtiler gozukmeye basladiktan sonra da tedavisi yoktur, 2-3 hafta icinde olumle sonuclanir. o yuzden riske atilacak bir durum degil. acile gitmenizde fayda var. kedinin hali de hic iyi degil, mumkunse onu da bir veterinere goturun.


  • crucio  (23.02.19 15:21:43) 
Aşılarınızı olun ihmal etmeyin. Kedi sanki pencereden düşmüş gibi. Kediyi de veterinere götürün lütfen ya da en azından yakınlardaki veterinerlere fotoğrafını gösterin, evden kaçmış gibi duruyor.


  • boyalı kuş  (23.02.19 15:28:09) 
Ne güzel bir kedi. Keşke uysal olsaydı gözüne pansuman yapıp damla damlatsanız bişeyi yok aslında. Bu arada bacağı kırıksa acıdan ölüyor hayvan tabii tırmalar, lütfen belediyeyi arayın yazıktır=( bu arada ben olsam evham yapmazdım.


  • mslny  (23.02.19 16:09:16) 
Hayır, kedilerde ülkemizde kedilerde kuduz hastalığı neredeyse hiç yoktur. Aşıya gerek yok. Ben kendim olsam yaptırmazdım. Bu hayvan nerede belki yakınsa gidip alır doktora götürürdüm.ozelden yazar misiniz


  • rumpleteazer  (23.02.19 21:26:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.