[]

Kabızlık, hangi bölüm? Hafta sonu keyfi kaçırır dikkat!

Hayırlı cumartesiler,

Hafta sonu için pek iç açıcı bir konu olmasa da büyük bir sıkıntım mevcut. Yaklaşık 3-4 aydır sağlıklı beslenme düzenine geçtim. Dengeli bir şekilde, bol lifli, bol su içmeli, makroların dengeli dağıtıldığı, kontrollü bir şekilde 15 kilo verdim. Yağ ve protein tüketimim gayet yerindeydi, karbonhidrat da almam gerektiği kadar.

Fakat bu süreçte kabızlık problemi baş gösterdi. Eskiden günde 2 defa tuvalete giderken, 5-6 gün gitmediğim oldu bu süreçte. Ki kahvaltılarım yoğurt, yulaf gibi bol lifli gıdalardan oluşmasına rağmen.

2 hafta önce deviasyon operasyonu geçirdim, sonrasında sağlıklı beslenmeyi 1 haftalığına bıraktım. O dönemde biraz hareket oldu ama gene sıkıntılar tam olarak bitmedi. Hatta o dönem kbb'nin verdiği şurup şeklinde bir laksatif kullandım ıkınma olayı olmasın diye 3-4 gün boyunca.

Şimdi gene sağlıklı beslenmeye döndüm fakat sorunlarım çözülmüyor. 2 günde bir, 3 günde bir zorlayarak başarıyorum. Bazen de kendime lağman yapıyorum 5 günü geçerse.

Hangi branşa danışmam gerekiyor? Biraz düşündürmeye başladı bu durum beni çünkü bir dönem de kan vardı dışkıda. Bunu hemoroide bağlamıştım ama sonrasında daha pıhtılı olunca canım sıkıldı. Devam etmeyince kontrolü erteledim, şu anda kan sorunu yok. Baba ve amca prostat kanseri. Bizim aileye üreme ehliyeti verilmemeliydi.

 
Genel cerrahi mümkünse proktoloji uzmanligi olan bir hekim. O gerekirse gastroentrolojiye sevk eder.


  • bulutumsu  (23.02.19 11:38:01 ~ 11:38:42) 
genrl cerrahi veya gastroenteroloji.


  • sutlu nescafe  (23.02.19 11:39:38) 
denediniz mi bilmiyorum ama kahvaltıyla yenen bir çorba kaşığı keten tohumu itfaiye hortumu gibi yapar insanı.


  • hasmetizm 2046  (23.02.19 12:28:10) 
Denedim denedim. Çörek otu, keten tohumu, zeytinyağı, lifli gıdalar, probiyotik destek, kefir...


  • reyals  (23.02.19 14:33:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.