[]

türk tarihi ile ilgili kitap önerileri

özellikle orta asya yani türklerin kökenleri ile ilgili kitap/tez/araştırma tavsiyesi alabilir miyim? bilal'e anlatır gibi anlatan ve özellikle objektif olması tercih edilir. gereksiz övgüden uzak olsun mümkünse. öncelik türkçe kaynaklar ama ingilizce ve ya rusça da olabilir.




 
Ibrahim Kafesoglu, Turk Milli Kulturu, Otuken Yayinlari.

Bu isin piridir kendisi. Tamamen akademik, ciddi bir eserdir.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.02.19 22:55:52) 
Dr. Ali GÜLER'in kitap ve makalelerine bakabilirsiniz, iletişime geçmeniz durumunda bu yayınların ücretsiz olarak size ulaşmasına yardımcı olabilir.

ve yarın, Ankara ATO kitap fuarında imza günü var, imkanınız varsa tanışmanızı tavsiye ederim.
  • avarel dalton  (22.02.19 23:05:41) 
@avarel dalton, malesef 9000km kadar uzaktayım. öneriniz için teşekkürler.


  • tom creo  (22.02.19 23:13:51) 
@tom creo
istersen kitapları gönderebilirim. ciddiyim.

  • avarel dalton  (22.02.19 23:52:23) 
Bahaeddin Ögel, Erkin Ekrem, Ahmet Taşağıl, Talat Tekin gibi hocalara bakabirsin (İbrahim Kafesoglu yazılmış, guzel bir kaynak). Türk inanışları, mitoloji konuları için Jean-Paul roux, Fuzuli Bayat, yine Bahaeddin Ögel gibi isimler olabilir. Aklima ilk gelenler bunlar oldu, daha detaylı tarama için eski Türk tarihi bibliyografyalarına bakabilirsin.

Not: Bahaeddin Ögel'in kullandığı dil biraz eski, ağır gelebilir.
  • Mossy  (23.02.19 00:19:23 ~ 13:51:55) 
denis sinor'un kitapları olabilir.
cambridge central asian history companion muydu neydi bir şey vardı, o olabilir.

  • inekadam  (23.02.19 00:22:34) 
ahmet taşağıl - kök tengrinin çocukları
bir de kabalcı yayınlarından çıkan türklerin tarihi kitabı vardı.

  • theconqueror  (23.02.19 00:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.