[]

eşşek bilgisayar, hdd, flash bellek ve performans

selamlar,

eşşek bir dizüstü bilgisayarım olduğunu daha önce de dile getirmiştim. ssd alarak sorunu kökten çözeceğim bir ara ancak şu anda böyle bir durumum yok (hem maddi durumum yok, hem de uğraşacak zamanım yok). aklıma şöyle bir yöntem geldi, ancak ne kadar mantıklı ve doğru bilmiyorum.

şimdi ben çok kullandığım dosyalarımı (özellikle de .pdf ders kitapları) bir flash'a atsam (sandisk'in takınca belli olmayan minik flash'ları çok hoşuma gidiyor) ve oradan açsam açılış ve kitap içinde dolanış performansım artar mı? yoksa windows o dosyayı açarken önce hdd'ye kopyalayıp oradan mı çalıştırıyor?

opera'nın da mesela taşınabilir versiyonları falan var. oraya atıp çalıştırsam performans kazanır mıyım?

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
flash diskin okuma/yazma hizlarina bagli. acilis suresini degistirebilir amaactiktan sonra komple ram'den calisacagi icin sonrasini etkilemez.


  • crucio  (22.02.19 20:11:55) 
boşta ram varsa ramdisk yapabilirsin.


  • alperz  (22.02.19 20:52:26) 
Daha kötü bile olur. Hdd'nin okuma yazma hızı her halükarda daha hızlı olacak.


  • bos gezenin bos ustasi  (22.02.19 21:05:48) 
hiç bir fark yok aralarında. hddden de açsan flashtan da açsan pdf rame yüklenir. hdd veya flash aradan çekilir.


  • cassey  (23.02.19 00:09:54) 
o zaman ssd takılsa da sadece açılırken vs. mi işe yarayacak?


  • avianthem  (23.02.19 00:17:59) 
Rame yüklenmesi için de öncelikle okunması gerekiyor sürücüden. Zaman alan kısım bu zaten.

Şu an elimde GtaV'i 1080p'de ultra ayarlarda 140 fps oynatabilen bir sistem var. Test yaptığım için harddiski idareten eski bir laptoptan söktüm kullanıyorum.

Oyunun açılması abartısız 15 dakika civarı sürüyor.

Bilgisayarın açılıp kendine gelmesi en az 6-7 dakika sürüyor.

Bir programın üstüne tıklayıp açmak en az 30-40 sn sürüyor.

Çünkü harddisk rezalet okuma yazma hızına sahip.

Ssd alacaksın düzelecek:)
  • bos gezenin bos ustasi  (23.02.19 14:15:17) 
@bos gezen

peki dosyaları flash üzerinden çalıştırırsam flash'tan direkt ram'e mi yükleniyor?

ssd zaten kesin çözüm. aklımda. (:
  • avianthem  (23.02.19 14:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.