[]

metrobus sorunsali

malum cuma iş çıkışı, her zamanki gibi yoğun. sırada beklerken insanın düşünecek çok zamanı oluyor. kuyruk sıkıntısı hakikaten cozulemez bir sorun mu? neden yıllardir çözülmedi? bazi duraklarda sıra olsun diye metal korkuluklar konmuş ama zincirlikuyu'da hala yok. bz bekleyenler avcilar aracı gelince sırayı veriyor ya da bekliyor. genelde ard arda 2 araç geliyor. mesela öndeki bz arkadaki 34 olsa sürekli bu bile biraz hafifletmez mi? sürekli sinir ve adrenalin patlamaları yaşanıyor. bindiğim her sefer olaya tanık oluyorum illa. kişisel alan diye bir şey zaten yok maalesef. sosyal deney içindeymişçesine 1 saat yol gidiyorum. mendil satan cocuklara yuz cevirmekten veya homurdanan insanları duymamaktan duyarsızlaştım. gerçekten de bu kadar çözülmesi imkansız bir sorun mu bu?




 
turkiye'de sira kurumu calismaz, cunku bu memlekette herkes en akilli, saygi sonra gelir. "once ben"


  • exlibris  (22.02.19 22:26:43) 
Ah arkadaşım ah. Milivri moğuktur geyiği gibi olmasın da insanların daimi gerginliği ve çaresizliğinin bilerek körüklendiğini düşünüyorum ben. Birçok haksızlık sosyal medyaya düşüp tepki görmedikçe dokunulmuyor, dokunulsa da peşi bırakılıyor. 30 defa polise gidip kocam beni öldürecek diyen kadınların öldürülmesi gibi. Metrobüs de öyle. Hepsi öyle. Hepimiz öğütülüyoruz bu değirmende birer mankurta dönüşene dek.

Bu arada ibb nin savunma bakanlığı dışında bütün bakanlıklardan daha büyük bütçeye sahip olduğu ile övünüyorlardı. O vergilerle uçan metrobüs bile koyarlar isteseler.
  • windows95  (22.02.19 22:30:45 ~ 22:32:25) 
Çözümü basit aslında : metro
Ama para varken yapmadılar, bundan sonra isteseler de yapamazlar.

  • herhaltibiliyoring  (22.02.19 22:33:50) 
ben bunun çözülemeyeceğine inanmıyorum.
halkımız duyarsız ve ben merkezci olmasına karşın çözülebilir.

ama yönetenlerin halktan bir farkı olmayınca çözülmüyor.
halk ben nasıl tek başıma düzelteyim diyor ve başkalarının yaptığı gibi vahşi davranıyor. yetki sahipleri de bu vahşiler iflah olmaz deyip kendi keyiflerine bakıyorlar.

kendinden başkasınının sorumluluğunu taşımayan bir vatandaş olarak sorumlunun belediye ve diğer yetkililer olduğunu düşünüyorum.
  • biseysorcaktim  (22.02.19 23:26:46) 
her yarışmada gündem olan “akıllı şehir” meselesine burdan çözüm arasalar ya mesela..


  • milord  (23.02.19 15:48:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.