[]

Ukrayna'ya giderken...

Ukrayna'da 1-2 gün kalacağım.

1- Oraya gitmeden önce harcayacağım para kadarını Türkiye'de Ukrayna parasına çevirmem gerekiyor mu?

2- İstanbul'da Ukrayna parası satan döviz büroları var mı?

3- Ukrayna-Lviv'de Türk parasını Ukrayna parasına çeviren döviz büroları var mı?

4- Otel rezervasyonunu kağıt üzerinde mi göstermek gerekiyor, yoksa telefonda göstermek yeterli midir?

5- Otel rezervasyonunu yaptıktan sonra iptal edersek farkına varırlar mı?

6- Ukrayna'daki 6-8 kişinin kaldığı odalar tehlikeli midir?

7- Online check-in yaparsam ve bagajsız olduğum için uçuştan en az ne kadar önce havaalanında olmam gerekiyor?

 
1. dolarla veya euroyla gidip orada grivna'ya çevirmek en mantıklısı. ukrayna'da direk tl'yi grivna'ya çeviren az yer var. ama dolar euroyu hepsi çeviriyor.

2. ben üstteki gibi yaptığım için bilmiyorum.

3. bkz cevap 1.

4. telefonda da gösterebilirsiniz. dönüş uçak biletinizi ve yanınızdaki nakit parayı da göstermenizi istiyorlar.

5. varmazlar.

6. müşteri değerlendirmeleri iyi olan bir yer seçerseniz hayır.

7. hangi saatte gideceğinize bağlı, bazen havaalanı o kadar kalabalık oluyor ki bagaj vermeyecek olsanız bile kapıya gitmeniz çok uzun sürüyor. ekstrem bir durum yoksa 1 saat önce havaalanında olsanız yeter diye düşünüyorum.
  • someonewalksalone  (22.02.19 16:31:59) 
Peki, harcamalarımı kredi kartı ile yapmamı önerir misiniz?


  • Barbaros59  (22.02.19 16:35:55) 
1) ukrayna parasına değil, euro veya dolara çevirmen gerekiyor.

2) vardır ama türkiye'den ukrayna parası (hrivna) alma.

3) vardır ama ukrayna'dan türk lirasıyla hrivna alma.

4) pasaport memurlarının bir kısmı dangalak olduğu için elinde fiziksel belge olması daha iyi olur. someonewalksalone nakit paranı göstermeni istiyorlar demiş ama odessa'da bana özellikle "gösterme" dediler teklif edip "istiyorsanız göstereyim?" dediğim halde. çok farklılık gösterebiliyor pasaport memurlarının tavrı.

5) çok şüphe çekecek bir durumun yoksa bunun peşine düşmezler, uğraşmazlar. isterlerse teyit etmek için oteli arayabilirler ama ben öyle bir şey olduğuna şahit olmadım. booking'den ahır rezervasyonu yaptırsan bile genelde "hmm tamam iyi uygunmuş" diyorlar.

6) ukrayna'da 6-8 kişinin kaldığı odalar derken? hostelden bahsediyorsan, başına bir iş geleni duymadım. diğer her ülkede olduğu gibi hırsızlığa karşı dikkatli olmakta fayda var, onun dışında bir şey olacağını sanmıyorum.

7) ukrayna'da diyorsan 1.5 saat bile yetebilir ama istanbul için soruyorsan genel kurallara riayet edip erken gitmekte fayda var.

***

para çevirme konusunda yapılması gereken şudur: ukrayna'ya euro ya da dolarla girilir. paralar hrivnaya orada çevrilir. dönerken de hrivna bozdurulup dolar veya euro alınır. onlar da türkiye'ye gelince türk lirasına çevrilir.

ukrayna'da türk lirasını hrivna yapabilirsin tabii ama hem her yer yapmıyor bunu hem de kur berbat. normalde şu an 1 türk lirası 5 hrivna civarında. ukrayna'da bir türk lirasına karşılık sana maksimum 3.25 türk lirası verirler. o kadar bile olmaz, ben en yüksek 3'ü gördüm.
  • der meister  (22.02.19 16:41:01 ~ 16:42:01) 
ben önceden pasaportla giriş yaptığımda kimse ne otel rezervasyonu ne dönüş bileti ne para durumunu sordular. bu uygulama yenimi çıktı? yoksa bunlar kimlikle girenler içinmi?


  • deepest  (22.02.19 17:08:22) 
1- grivna alabilirsen istanbul'dan al, alamazsan dolar götür yanında
2- muhtemelen vardır eminönü civarlarında
3- zorlanırsın gerek yok
4- telefondan gösterirsen de olur
5- eğer kıllık yapacaksa oteli arayabilir, ama bu yüzde 1 falandır
6- pek tavsiye etmem
7- sabiha gökçen'den gideceğini varsayarak 1 saat önce xray sırasına girmen gerek en az.
8- kredi kartıyla alışveriş yapabilirsin
9- ben pasaportla girdim yine sordular dönüş biletimi vs
  • prasinos  (22.02.19 18:07:25) 
Kredi kartı kullanabilirsiniz ama genelde bankalar harcanan para birimini dolara çevirip dolardan TL'ye çevirerek ekstrenize yansıtıyorlar, tabi TL ekstresinden bahsediyorum, kur farkından ötürü nakit harcayacaginizdan daha fazla harcamış bulabilirsiniz kendinizi, bu dediğim sadece Ukrayna için geçerli değil tabi ki.

@deepest Pasaportla girişte de belgeleri sorabiliyorlar, biraz şans meselesi, sanırım ilk girişi olanlara özellikle soruyorlar bilgileri.
  •   (22.02.19 19:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.