[]

Aynı kurumun iki ilanına başvurmak

Merhaba,

Aynı kurumun birbirine çok yakın nitelikler gerektiren, iş tanımı neredeyse aynı fakat farklı şehirlerde iki pozisyonu var.

İlgili ilanlardan birine başvuru yaptım. Başvurumdan bir süre sonra diğer ilana çıktılar, o esnada başvurduğum ilandan mülakata alındım.

Fakat aklım diğer ilanda kaldı, çünkü o şehirde yaşamayı daha çok istiyorum.

Mülakat sonucunu öngöremiyorum, iki hafta içinde iletişime geçilecekmiş, ama bu esnada diğer başvuramayıp daha çok istediğim ilanın kapanma olasılığı var tarih itibariyle.

Araştırdığım kadarıyla, aynı kurumun iki ilanına başvurmak doğrudan elenme sebebi olabiliyormuş "bu kişi ne istediğini bilmiyor" düşüncesiyle.

Öte yandan, ben çok alakasız ilanlara başvurmuyorum, sadece şehir farklı.

Kararsız kaldım, ne yapmalıyım?

 
Bir iş görüşmesine giderken açık olan birkaç ilanına başvurmuştum. Mülakatta bana "neyi istediğine emin değilsin daha nasıl işe alcaz seni?" demişlerdi. Çağırılırsan mülakatta söylersin şu pozisyonla da ilgileniyorum diye.


  • kablelvuku  (22.02.19 13:48:52) 
direkt iş görüşmesinde söyleyebilirsiniz bence. İK'cılar bu tip taleplere sandığımızdan daha açıklar. özellikle yurtdışı ise.


  • captainobvious  (22.02.19 13:50:01) 
bunu diyen insanlar nerede yaşıyor ya? amk beyinsizleri. türkiye'de sanki insanların iş seçme lüksü var. tabii ki insanlar farklı ilanlara başvuracak. biri olmazsa diğerini istiyor işte.


  • tute  (22.02.19 13:50:30) 
@kablelvuku, @captainobvious, diğer ilanın mülakatında belirtmeyi düşünemedim (görüşmeler konusunda biraz çömezim). Şimdi diğer ilana başvurursam çağrılmadan elenmekten korkuyorum :(


  • amabunuyapmayacaktin  (22.02.19 14:03:19) 
Başvurmayın ilana, itici gözükür. Onlar zaten o pozisyona değil başka bir pozisyona düşünürlerse sizi teklif ederler. Mülakat geçmiş ise yapacak bir şey yok. Anlıyorum sıkıntınızı fakat o ilana da başvurmak biraz riskli şu an.


  • kablelvuku  (22.02.19 14:06:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.