[]

Sokak kedisi eve doğuruyor, biraz acil.

Arkadaşlar sokak kedisi şu an doğum yapıyor evimizde. Henüz iki yavru çıkardı, ikinci ilk yavruya göre daha sağlıklı görünüyor. İlk doğan kedi doğduğu andan beri anneyi emmiyor. Memeye götürdük, yine de emmedi ya da ememiyor. Bilmiyorum. İkinci olan emdi.

Ne yapmamız gerek, bunlar dışında doğum hakkında bilmemiz yapmamız gereken ne var? Ne yapacağımızı şaşırdık. Yardım lütfen.


 
hiç pet beslemedim ama biyolog olarak bildiğim, hayvanı kendi haline bırakın yavruları da ellemeyin. şu anda siz stres faktörü olursunuz.
daha sonra anne hayvan için yemek verebilirsiniz.

  • niye ama  (22.02.19 07:29:28) 
Emmeyen ilk yavru için herhangi bi müdahalede bulunmayalım mı? Bir de anne bazen yavruların üstüne yatıyor veya patisiyle bastırıyor. Onları annenin altından kurtarıyoruz. Onu da mı yapmayalım?


  • l arrache coeur  (22.02.19 07:36:42) 
Hiç dokunmayın, biraz kendi haline bırakın. Bazen yavruların bazıları emmeyebilir, hatta emmek istese de anne kedi bir yavruyu yanından uzaklaştırabilir (yavruda bir sorun hissetmiştir). Bunlar doğal şeyler.
Annenin yavruyu istemediğine veya yavrunun hiç beslenmediğine 100% eminseniz: sorunlu yavruyu dilerseniz damlalıkla kendiniz besleyip hayatta tutmayı deneyebilirsiniz. Şırıngaya ilk başta şekerli koyun, onu verin. Sonra keçi sütü verin. İnek sütü vermeyin, sindiremezler.

  • ebabil curnatasi  (22.02.19 07:37:42) 
Annenin altından kurtarmayın :)
Anne onları ısıtıyor. En önemli şey vücut ısısı yavrular için. Anne yavruyu ısıtıyorsa iyi bir şey, toparlanır onlar.

  • ebabil curnatasi  (22.02.19 07:38:47) 
Annenin yavruyu istemeyip beslemediğine tam olarak ne kadar sürede karar verebilirim? O süre zarfında yavru ölmesin?


  • l arrache coeur  (22.02.19 07:39:07) 
2-3 gün bekle bence. Bir de her an başında duramazsın, bu yüzden beslenip beslenmediğini tam göremeyebilirsin. Yavrunun hal tavrına bak. Belirgin olarak zayıf ve halsiz duruyorsa müdahale et. En önemli şey sıcak durmaları şu an, bulundukları yeri onları rahatsız etmeden sıcak tut. mesela bir kutu içindelerse kutunun altına battaniye koy. Çok elleşme, annenin rahat, stressiz olması lazım.


  • ebabil curnatasi  (22.02.19 07:45:47) 
ayrica siz elledikce kokunuz siniyor bu yuzden anne bu sefer hic kabul etmeyebilir. muhtemelen ilk yavru sorunlu, anne de bunu anladi. hatta yiyebilir de onu. ve buyuk ihtimalle anne sutu olmadan hayatta tutmaniz cok zor olacak. veterinerden sut almanizi oneririm.


  • pide  (22.02.19 07:46:59) 
@pide: yemek mi? Annenin yavru yediğini hiç duymamıştım.


  • ebabil curnatasi  (22.02.19 07:52:22) 
@ebabil curnatasi, yaygin aslinda bu. birebir sahit olmadim ama cokca duydugum bi sey. hem kedide hem kopekte.


  • pide  (22.02.19 08:02:32) 
Lateks eldiven harici dokunmadık, ekstrem bir durum olmadıkça dokunmayacağım o halde. Diğerlerine göre daha cılız, emmeye isteksiz fakat anne, yavruya karşı ilgisiz değil. Başta bi soğuk yaptı, sonra ilgilenmeye devam etti.

Teşekkür ederim herkese bu arada çok çok.
  • l arrache coeur  (22.02.19 08:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.