[]

müslümanlar için sünnet olmak

allah insanı kusursuz yaratmadı mı? bir insan istediği için deri kestirmeyi nasıl savunuyorlar? peygamber kendi istediği için mi kesin demiş yoksa vahiy mi inmiş?




 
Sünnet olmak kesinlikle islami bir uygulama değildir. Farz da değildir,sünnet de. Kur’an’da dolaylı olarak bile geçmez. Bu yahudilerden islam’a geçmiş bir gelenektir. Tıbbi bir yararı olup olmadığı tartışmalı ama yaptırmak zorunda değilsiniz.


  • Pertev nail  (22.02.19 07:45:40) 
sünnet bir yahudi geleneğidir. farz değildir, öyle bir tanrı buyruğu yok kitapta, adı üstünde "sünnet".
inançlı olunca insan pek çok şeyi kabul eder, savunmaya akla uydurmaya gerek var mı? Yani, inançlı müslümanların bence bunu bir mantığa oturtmasına gerek yok, gelenek, sünnet deyip geçilebilir.
Bilimsel açıdan elbette hiçbir mantığı yok. Sünnetin bir faydası olduğuna dair kanıt yok, araştırabilirsiniz. Var diyenler yahudi doktorlardır genelde :)
  • ebabil curnatasi  (22.02.19 07:49:56) 
Zararli bir uygulama.Saglik acisindan gerekli olmadikca uygulanmamali.Dinde olmasinin bence en buyuk nedeni,cinsel hazzi koreltmek.Bu arada insan kusursuz bir varlik degil,tamamen safsata bu.Bilimsel olarak bakildiginda falsosu coktur insanin.


  • goodboy3456  (22.02.19 09:02:23) 
millet farz diye biliyor ve cocuklarini zorla sunnet yaptiriyor. yok efendim dinde oyle emredilmis. dinde emredilen onca seyi yapmazken, sunneti yapmak icin birbiri ile yarisiyorlar. ilginc gercekten.


  • Leonardo~Da~Vinci  (22.02.19 09:12:55) 
Dini acidan bilmem de zararli bir uygulama falan değil.


  • stavro  (22.02.19 09:48:12) 
son soruna cevap
peygamber sünnet olmadı

sünnet saçma sapan ve zararlı bir uygulama. toplumsal baskı olmasa çocugumu asla sünnet ettirmezdim. sanırım herkes bu yüzden sünnet ettiriyor.
  • dafuq  (22.02.19 10:00:09) 
Soru çok güzel. Aynen dediğiniz gibi. Tüm kainatı kusursuz yaratan, güneşi ayı dünyayı ve gezegenleri bir yörüngeye oturtan tanrı, milyonlarca canlı içersinde bir tek insanda ve onun erkeğinde bir deri parçası fazla mı yaratmış da, biz hepimiz ittifak etmişiz bir oğlan çocuğu daha doğmadan belli onun sünnet derisinin kesilip atılacağı? O kadar yerleşmiş ki “sünnetsiz gavur” gibi laflarla islamın olmazsa olmazı haline gelmiş. Kuranda geçmez ve esamesi dahi okunmaz. Aksine tanrının mükemmel düzeni ve insanı en güzel surette yarattığı, şeytanın da insanlara “tanrının yarattığını değiştirmek için vesvese vereceği” geçer. Hadislerde peygamberin sünnetli doğduğu ama kız ve erkeklere sünnet uygulattığı (bariz bir yalan olarak) geçer. Sünnet derisinin araştırdığım kadarıyla göz kapağı benzeri bir koruyucu yapısı var. Eğer bir organ vücutta rahatsızlık yaratır da alınması gerekilirse apandist örneğindeki gibi cerrahi müdahale yapılabilir ama onun haricinde yaradılışa dokunmamak gerekir diye düşünüyorum. Çocuk yaşta sünnet ettirilerek oğullara telafisi olmayan zarar veriliyor ve bence en azından tıbbi bir gereklilik yoksa çocuğun kendi kararını beklemek gerekir.


  • sekerse tehlike  (22.02.19 10:14:27) 
Insanlar yaptirsin siz yaptirmayin. Cocuk isteseydim ben de sunnet yaptirmazdim. Cok isterse buyuyunce kendi yaptirsin.


  • Traveller  (22.02.19 10:53:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.