[]

macbook için fare..

merhaba,

macbook'un var kullanmaya pek alışamadım.
mouse ile kullanmak istiyorum.

usb-c girişi olduğu için usb-tak çalıştır mouselarımı kullanamıyorum

sizce nasıl bir yol izleyeyeyim?
1- usb-c dönüştürücü al, hem lazım olur hem genel mouseları kullanırsın
2- macbook uyumlu (usb alıcısız bir kablosuz mouse) satın al - böyle bir ürün bulamadım piyasada..
3- apple magic mouse satın al (çok pahalı olduğundan almak istemiyorum)

 
1- Usb-c donusturucu al, baska seyler icin de lazim oluyor. Ben HyperDrive kullaniyorum, bayagi memnunum.
2- Bluetooth mouse diye bakarsaniz bulursunuz. Microsoft kullaniyorum, ondan da memnunum. USB donusturuculu kullandigimda pek verim alamadim. O yuzden donusturucu olsa bile bluetooth oneriyorum.
3- Cok pahali.
  • evrim halkasi  (22.02.19 03:33:12) 
3- magic mouse ergonomik degil, en azindan cogu kisi icin. bi apple store'da deneyin begenirseniz alin, epey kullanisli da olabiliyor.

1- apple'in official donusturucusu bok gibi gorunuyor. daha boyle macbook tasarimina benzeyen, slot gibi takilan, icinde bicok port olan versiyonlari tavsiye ederim. aliexpress'ten falan hem ucuz hem kaliteli bisiler bulabilirsiniz iyi saticilardan.

2- ben usb'li wireless mouse kullaniyorum 2015 pro'm oldugu icin ama onda bile rahatsiz ediyor tak cikar vay kayboldu falan. daha yeni o usb alicinin kabi cikti mesela. ben de ustteki arkadas gibi bluetooth mouse oneririm. ben de alicam en kisa zamanda. logitech m280 kullaniyorum suan, ona benzer boyut ve ergonomide bisi bakiorum.
  • hjarteblod  (22.02.19 05:42:58) 
2. El magic mouse alabilirsin. 150 ye aldım sahibindenden. Yine az değil ama en azından 750 değil.


  • bir ileti paylastim  (22.02.19 08:11:59) 
Logitechin hem wireless hem bluetoothlu modelleri var ben onlardan kullanmıştım.


  • sta  (22.02.19 10:27:38) 
Bluetoothlu bir mouse al kesinlikle. Zaten az usb portu oldugu için alıcılı mouse sorun olabiliyor.mirosoft 3600 modeli f/p olarak iyidir.


  • bisorumolacaktı  (22.02.19 10:33:41) 
usb-c donusturucu hakkinda bir bilgi paylasayim:
ya bu port da olsun bu da olsun icinde bicok port olsun falan demeyin. neye ihtiyaciniz varsa o islevi gorecek bir donusturucu alin usb 3.0 ve sd card mesela sadece 2 portlu bir donusturucu alin, sebebi ise sadece mouse kullansaniz bile diger portlarin da devamli aktif olmasi ve macbook'un bataryasini somurmesi. 8 saatlik kullanim 4 saate inebiliyor bu yuzden. aklinizda bulunsun.

magic kullanissiz +1

www.reddit.com
  • melancholia  (22.02.19 10:50:46 ~ 11:20:01) 
harika cevaplar teşekkür ederim hepinize


  • idrakedene  (23.02.19 19:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.