[]

beyazlar için...

ayrı deterjan kullanıyor musunuz? evetse nedir? sıvı mı, toz mu? beyazlar ve renkliler için iki farklı deterjan kullanmak gerçekten yararlı mı?




 
Aynı deterjan kullanıyorum. Ancak beyazları kaynatıyorum. En yüksek sıcaklık seviyesindeki programda yıkıyorum yani. Pamuklu olmayan giysiler için uygun değil yalnız.


  • rakidabalikolsa  (22.02.19 00:06:45) 
Ayrı kullanmanın yararı var tabi ki, beyazlar için olanı renklilerde kullandığınızda renk soldurduğunu görürsünüz, beyazlar için olanlar daha etkili oluyor. Toz kullanıyoruz.


  • bitse de gitsek  (22.02.19 00:30:21) 
Ben renklilere sıvı beyazlarada beyazlar icin toz kullaniyorum.


  • brnbrs  (22.02.19 07:31:15) 
2 yıl kadar önce beyaz kıyafetleri hayatımdan çıkardım, o yüzden gerek kalmıyor farklı deterjan kullanmama. Önceden iyi markaların standart beyaz toz deterjanlarından kullanıyordum. Gavur memleketindeyim şu an, burada beyazlar için farklı deterjan görmedim hiç.


  • The_Lollok  (22.02.19 08:09:36) 
Siyahlara ayrı deterjan alıyorum. Renkliler ve beyazlar için ise ya ikisine de uyan deterjan ya da ucuz bulduysam beyazlara ayrı deterjan alıyorum. Tüller hariç tüm çamaşırlara sıvı deterjan kullanıyorum.


  • curukturpkokusu  (22.02.19 10:40:31) 
beyazlara hangi deterjanı kullanıyorsunuz?


  • sanat guresi  (22.02.19 11:36:17) 
Benim hem beyazlar hem siyahlar hem de renkliler için ayrı. Beyaz ve siyahlar için sıvı, diğerleri için toz deterjan kullanıyorum. Beyazlar için olan deterjan daha etkili ve daha beyaz kalmasını sağlıyor. Siyahlar için olan deterjan da siyahların solmasini, deterjan izi kalmasını vs engelliyor. Bence ayri ayri kullanmak gerekiyor kesinlikle.

Genelde ariel ya da omo kullanıyorum ama son seferde domol (rossman'da satiliyor) aldım arkadaşımın tavsiyesi ile.
  • fraise  (22.02.19 12:16:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.