[]

Windows’ta yapılıp da MacBook ile yapılamayan neler var?

Merhaba.

Anlaşıldığı gibi Windows kullanıcısıyım.

MacBook almayı planlıyorum. Yarın bir program listesi yapıp, MacBook ile benzer uygulamaların varlığını araştıracağım...

Ama sorularım var çok. Elbette kullandığım programlara göre karar vermem gerekir.

Misal Visual Studio yeni yeni sanırım MacBook için gelmiş. 3 sene önce yazılımcılar VS kullanamıyor muydu?

Sizden istediğim aslında şu...

Şu program Windows’ta var; ama MacBook için yok dediğiniz belli başlı programları öğrenmek istiyorum.

Teşekkür ediyorum.

 
bari alanını yazsaydın. şimdi sana buraya kendi kullandıklarımı yazsam "e bana ne?" diyeceksin. yazayım yine de.

easera, afmg soundflow ve soundreflex yok. allahtan easera'ya param yetmiyor henüz de çok üzülmüyorum. diğerlerini virtual machine ile çalıştırıyorum.
  • alperz  (21.02.19 22:02:14) 
Yazılım ile ilgileniyorum. Az da olsa grafik...


  • birdenbire  (21.02.19 22:40:18) 
vısual studıo mac icin windows Forms, WPF veya UWP gibi windows istemci projelerini desteklemez.
artik .net core la platform bagimsiz destekledigi diger gelistirmeler asagida:
docs.microsoft.com

bunun disinda zaten bootcamp ile windows kurabilirsin ve o alana mac in icinden parallels desktop gibi bir uygulamayla mac i yeniden baslatmadan sanal olarak erisebilirsin.

android romlariyla ugrastiysan eger cihaza rom atmak ve romu degistirmek icin gerekli olan tool lari mac'te bulamazsin. ben ugrasirken yoktu hala da olacagini sanmam.
metasploit'i calistirirabilmek iskenceydi.

ikisine de sahibim ancak o kadar fiyat farkinin degmeyecegi kanaatindeyim. benim onceligim hafiflik ve pil omru oldugundan boyle bir tercih yaptim.
  • melancholia  (21.02.19 23:24:15 ~ 23:36:03) 
bayağı bir oyun hala sadece windows'da var.


  • gezegen olan pluton  (21.02.19 23:50:28) 
CM 01/02 oynayamıyorum mesela.

Kanayan yaram yıllardır.
  • ihanet kac kisilik  (22.02.19 00:19:23) 
notepad++ ve paint.Net bu ikisinin muadili mac'de yok. evet bir suru text editor ve paint uygulamasi var ama bunlar kadar kullanisli ve lightweight olanlari yok.


  • crucio  (22.02.19 02:17:08) 
macbook pek iş için uygun değil.
oyuncak gibi, sosyal medya, diziciler için falan uygun diyebilirim.
diğer her şey için sağa sola bağış yapmak gerekiyor
  • idrakedene  (22.02.19 03:13:34) 
ben front-end development ve ui design yapiyorum, windows'ta sketch app yok mesela windows'un basina koy tasarim yapamam sketch'te. sadece uygulama ozelinde de degil, windows'ta kendimi yeterince stabil hissetmiyorum. mac 5 sene once aldigimda nasilsa su anda da oyle calisiyor. simdiye windows'a 3 kere format atmistim. windows'tan gectim ordan biliyorum, hater degilim yoksa :)

vscode yeni sayilir evet. o yokken de gelistirme yapmio degildik tabii; phpstorm gibi bicok alternatif vardi kullandigin dile gore. ide konusunda sikintili bi isletim sistemi degil pek. devops'undan back-end'ine tamamen mac kullanan bicok ekip gordum, hallerinden memnunlardi.
  • hjarteblod  (22.02.19 05:00:42 ~ 05:02:08) 
Bende macbook pro var 5 yıldır kullanıyorum. Yapamadığım hiçbir şey yok. Çünkü macbook'ta bootcamp yazılımı var ve istediğin işletim sistemini (örneğin windows 10) kurup ikisini de çalıştırabiliyorsun. PC'de benzer şeyi yapmak istersen uyum sorunlarıyla karşılaşıyorsun

özet: eğer paran varsa düşünmeden macbook al. kaliteli bir bilgisayar.

ben aldığım günden beri ne bir format attım ne de bir sıfırlama yaptım. hala çok iyi. Ancak şunu belirteyim son oos x ile birlikte (mojave) çok az da olsa bir yavaşlama oldu.
  • himmet dayi  (22.02.19 08:22:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.