[]

Şakaya çaktırmadan kırılan arkadaş ile ilişkileri eski haline getirme?

Böyle bir durum söz konusu, benden 4-5 yaş büyük kadın arkadaşı trolleye trolleye sonunda anladım ki kırmışım. Özür dileyecek bir durum yok çünkü işin içinde hata yoktu ve şaka-trol çok belirgindi ama şimdi davranışlarımla ne yapmalıyım ki en azından biraz tamir vazifesi görsün.


edit: olayı da anlatayım, ben kendime kahve alıp yanına gittim, bana neden almadın dedi, hiç aklıma gelmedin, dedim, bensiz nasıl içebiliyorsun, dedi bende göstere göstere, bak ne güzel içiyorum, dedim. Kahveden bir yudum aldım. Aslında aklıma da gelmişti, tek başına kahve içmek de güzel değildi, ama işte trol :)

 
bir daha kimseyi trolleme. af edecekse eder.


  • selam  (21.02.19 20:32:44) 
Sen benim sululuguma ver ayarı biraz kaçırmışım sana böyle davranırken gibi bir cümle sarfetmen daha anlaşılır olur yani anlamıyorum neden dolaylı yoldan birseyler yapmaya kasıyoruz bu kadar dümdüz söyle yani


  • fıytfıyt  (21.02.19 20:33:50) 
Güzel bir hediye al. Gönlünü almak için. Git özür dile sonra


  • westblack  (21.02.19 20:40:04) 
Isin icinde hata olup olmadigina karar verecek kisi arkadasinuz, siz degilsiniz. Eger kirildiysa ve karsi tarafa deger veriyorsaniz bahane uretmeden (ben oyle demek istemedim, sakaydi vs.) bu duygusunun varligini kabul edip, ozur dilemeniz lazim.


  • kassiopeia  (21.02.19 20:58:32) 
Tamir etmeye falan calisma, olmamış gibi devam et. Telafi etmeye calisirsan boka sarar.


  • stavro  (21.02.19 22:17:54) 
erkek olsa ben de stavroya katılırdım ama kadınlar farklı düşünüyor. tartışma vs sonrası hiçbir şey olmamış gibi davranmak onları çıldırtıyor, tecrübeyle sabit.


  • windows95  (21.02.19 22:19:41) 
Kırmışsın da ne yapmışsın allahını seversen :D Bir şey yapmayı çok istiyorsan durduk yere git bir kahve al zaten ağzı kulaklarına varır :D Ama bence stavro doğru söylüyor


  • bir peynir kutusu kibrit  (22.02.19 01:11:16) 
ya hakikaten mesele gibi durmuyor. al bi kahve götür.
ama başta trolleye trolleye demişsin işin öncesi varsa bilemem.

  • not dark yet  (22.02.19 01:17:40) 
Bu örnekte kırılacak bir şey göremedim ben +1 Ben de kendimi hassas biri sanıyordum, daha beterleri de varmış. Biz işyerinde birbirimizi çok daha ağır trollüyoruz, bünye alıştı demek ki.

Bunu tamir etmeye ne var, al bi kahve götür bir dahakine +1
  • i m cool with that  (22.02.19 08:54:54) 
öyle çok teferruatlı şeylere gerek yok. birkaç sefer ona ufak atıştırmalık bir şeyler götür, kendime almıştım bi tane de sana aldım diye.

mesela bir gün sabah poğaça götür, başka gün öğle yemeğinden sonra çikolata (albeni, eti karam vs.) götür, bir diğer gün 3-4 tane lokum götür kahvenin yanında.

böyle ufak jestler hoşuna gider.
  • yemrem  (22.02.19 09:39:34) 
Ben olsam bi daha senin yüzüne bakmam bi de utanmadan hüpürdetmişsin.


  • pastörizesüt  (22.02.19 09:42:29) 
kahve alip ona ver ama mesela bardaga da ufak bir sakali cizim yapabilirsin, yazi yazabilirsin; atiyorum, ben bir trolum, beni boyle sev lutfen.

ya da esek resmi ciz, yanina git ai ai de, eseklik ettim de.
  • jimicik  (22.02.19 10:15:38) 
ben soyle dusunuyorum; bence olayda kirilacak bir sey yok +1 ama bakis acimiz aslinda su sekilde olmali, sizce olayda kirilacak bir sey olmayabilir. ancak arkadasiniz kirilmis. bunun bin turlu nedeni olabilir; saka kaldiramiyordur, o anda sizden sefkat gormek istemistir 'ya evet sensiz icmemek benim de aklima geldi aslinda vs.' gibi bir ifade duymak istemistir, onu duyamamistir, kirilmistir, kalbi o gun genel olarak kiriktir, buna da alinmistir, ya da siz hep cok saka yapiyorsunuzdur bu son noktadir vs. vs.
ama bunlarin ne kadar onemi var tartisilir. onemli olan onun kirilmis oldugu. olayin kirilacak bir olay olup olmadigi tanimlamasini kendimizden degil, karsimizdakinin duygularinin dogrulugunu kabul ederecek (acknowledge) baslamamiz lazim. biz turk insani olarak, hep bir bahane uydurma, aciklama, oyle demek istemedim, bunda ne var kirilacak (genel kabul goren goruse gore kirilacak bir olay degilse) gibi yaklasiyoruz. bu yanlis aslinda. aslinda insanlarin bu anda tek istedigi duygularinin kabul gormesi, acknowledge edilmesi (bunu ceviremiyorum tam olarak). karsinizdaki sadece size kirilmis bakin, buna dayanarak bir terbiyesizlik, saygisizlik yapmamis. o zaman baska sey konusurduk.

olmasi gereken bence; eger istiyorsaniz ozur dilersiniz, ya da benim de aklima geldi almak ama sonra neden bilmem almadim kusura bakma dersiniz, kendinizi aciklarsiniz. vs. daha da bu tarz saka yapmazsiniz. eger bu tarz alinganliklari devam ederse (belki kendinizi acikladiginizda ortak bir dusuncede bulusacaksiniz bu da bir ihtimal) ve siz ona karsi farkli davranmak istemiyorsaniz ama bu sekilde biriyle arkadaslik da etmek istemiyorsaniz uzaklasirsiniz. ama bize gore kirilacak bir olay yok diye karsimizdakinin kirilmasini degistiremiyoruz maalesef.
  • kassiopeia  (22.02.19 12:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.