[]

Dolandırıcılara dikkat!

Dolandırıcılık konusunda yaşadığım tecrübeyi sizinle paylaşayım. Geçen hafta burada bir kitap alışverişinde dolandırıldım. Durumu site yöneticisine bildirdim. "Dava edin.. İP no v.s. gibi detaylar istenirse yetkililerle paylaşırım" gibi bir cevap geldi. Dolandırıcı kişinin üyelik kaydında beyan ettiği mail adresini almak istedim. Bu konuda bir cevap alamadım. (Belki de yasal olarak haklıdır.) Duyuru moderatörleri olduklarını düşündüğüm bazı nicklere attığım mesajlara bir dönüş olmadı. Yazışma çıktıları, dekontları hazırlayıp ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. İkametgahım olan ilçede bir karakola veya Bakırköy, Çağlayan gibi adliyelere gitmem gerektiğini söylediler. İkametgahım olan ilçedeki bir karakola gittim. Bu işlem onların alanına girmiyormuş. İlçenin sapa bir semtindeki bir birimi tarif ettiler. Veya yine bulunduğum yere 1 saat uzaklıktaki ilçe savcılığına gitmem gerektiği ifade ettiler. Ve de bu konuyla ilgili görüştüğüm, danıştığım herkes boşver, uğraşmaya değmez telkininde bulundu. Bir fıkra ile bitireyim: Nasrettin Hoca bir köye gitmiş. Köyün girişinde bütün köpekler bir araya gelip, başlamışlar havlamaya...Hoca bakmış ki, köylü köpeklere sâhib çıkmıyor çâresiz, iş başa düştü deyip yerden bir taş alıp da köpeklere atmak için eğilmiş...Ama, ne mümkün! Hangi taşa el attıysa hiçbiri yerinden kımıldamıyor!...“Allah Allah” demiş Hoca, “Bu ne biçim memleket?...Taşları bağlamışlar, köpekleri salmışlar!...” Tabi soru kategorisinde girdik ya... Biri çıkar "ee soru nerede?" diye sorar. Ne olacak bu halimiz?
EDİT:Yoğun nick sorusu var. Buradan ilan etmem mümkün değil. Bu hukuka aykırıymış. Söyleyeceğim şu ki sahtekarlık, dolandırıcılık küçük, büyük para, kitap, ilaç v.s. tanımaz bir aşamaya geldi. Tatmin edici sağlam kriterler oluşmadıysa buradan veya herhangi bir forumdan alışveriş işlerine girmeyin.
SON EDİT:Bazı arkadaşlara özelden nicki paylaşmış bulundum. Bariz bir dolandırıcılık yaşadığım kanaatine şöyle ulaştım. Şöyle ki özelden yazıştık. Verdiği isim ve İBAN numarasına EFT yapmam itibariyle hiçbir mesajıma cevap vermedi.Kargoya vereceğini beyan ettiği günde hiçbir gelişme olmadı. Fakat yine de nicki paylaştığım kişiler bunu bir itham olarak değil de bir dikkatli olma gerekçesi olarak kabul etsinler lütfen. Şimdi düşündüm de hayat ihtimallerle dolu. Başına bir kaza gelmiştir, bişey olmuştur, hatta ölmüştür belki v.s. v.s.


 
nasıl dolandırıldığını anlatsaydın daha faydalı olurdu.


  • elorelia  (21.02.19 13:37:02) 
yolla nick'i gelsin özelden


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.02.19 13:37:47) 
Hocam ip'yi n'apacaksın? Parayı yolladığın hesap sahibi belli değil mi?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (21.02.19 13:48:48) 
nicki, ismiyle birlikte burda ifsa et gitsin.
biri ugrasaksa o ugrassin madem.

  • pilav  (21.02.19 13:54:22) 
Para gönderdiğin kişinin ismi ve bilgileri olmadan nasıl para göndereceksiniz?

Neden uğraşıyorsunuz mail ile bende anlamadım.

Sizce sizi dolandıran kişi nickini açıkladınız diye şikayete gidebilir mi sizi? Siz kanıtlarınızı sunarsınız o suçlu duruma düşer. Rahat olun.
  • ihanet kac kisilik  (21.02.19 14:19:52) 
bos isler.


  • koela  (21.02.19 14:43:47) 
umarım herhangi bir sağlık veya özel nedenle kitapları kargoya verememiştir. belki de öldü.


  • hocam  (21.02.19 15:29:28) 
savcılığa gidip resmi başvurunu yaparsan mecburen ilgilenirler diye düşünüyorum.


  • herhaltibiliyoring  (21.02.19 16:45:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.