[]

İçinde ölü böcek olan anahtarlık vs.

Onların ismi ne, nasıl yapıldığını öğrenmeye çalışacağım ama ismini bilmiyorum.




 
İsimlerini bilmiyorum fakat bir arkadaşım reçineyle benzer işler yapıyor. Reçineyi kalıpları döküyor vs. Belki bir faydası olur.


  • chihirovekohaku  (21.02.19 13:36:20) 
Fosilli anahtarlık diye geçiyor. Kehribar diye de aratabilirsiniz.


  • 507  (21.02.19 14:10:37) 
eğer endüstriye dökmeyeceksen, (seri üretim vs. yapmayacaksan yani) kişisel kullanım için şöyle yapılıyor;

bir parça köpük (strafor dedikleri)
eceli ile ölmüş bir şey (yeni ölmüş olması daha makbul)

1) bir parça pamuğu strafor'a toplu iğneile tutturuyoruz, ne kadar bir parça olacağı ise böceğin doğal duruşunda her ile karnı arasındaki boşluk kadar

2) böceğimizi bu pamuğun üzerine yerleştiriyoruz, bacakları yine doğal pozisyona getirip eklem yerlerinin sağı ve solundan iğne ile sabitliyoruz. (bacağı iğnelerin arasında sikıştırıyoruz yani)

3) bir kaç hafta bekiyoruz, böceğin iç organları çürüyerek yok oluyor. eklem yerlerindeki yumuşak doku ise sertleşerek öyle kalıyor. Bu noktada benim üzerinde çalıştığım böceklerden her hangi bir koku vs. yayılmadı ama belki kötü kokanlar vardır bilemiyeceğim. dikkatlice iğneleri strafordan ayırıyoruz. böcek verdiğimiz şekilde kalmış olmalı, bu noktada çok dikkatli olunması lazım en ufak bir dokunuş ile bacağı anteni vs. kaybetme riskimiz var.

4) bundan sonrası polyester ile çalışma, tercihen esnek yda kesme biçme yapabileceğimiz bir kaba (kola kutusunu ortadan kesip yapabilirsin) ihtiyacımız var. bunu evdeki atıl şeylerden yapabilirsin ancak ısıya biraz dayanıklı olması lazım. (plastiklerin her çeşidi de olmaz bu arada) polyester'i üreticinin belirttiği şekilde hazırlıyoruz ve bir kısmını kaba döküyoruz (yarım parmak kadar tabii böceğin ve yapılacak işin şekline göre değişir). ardından böceği dikkatlice bu döktüğümüz katmanın üstüne yerleştiriyoruz, bu nokta dikkat istiyor. böceği yerleştirdikten sonra kalan polyesteri böceğin üstüne gelmeyecek şekilde kenardan kaba döküyoruz. hafif döküp durup kabı hafif hafif vurarak yada kıpratarak hava boşluğu kalmamasını sağlıyoruz bu şekilde istenilen miktarda polyesteri döküp kurumaya bırakıyoruz (üreticinin belirttiği şekilde)

5) kuruyan polyesteri kalıpdan çıkarttığımızda hafif puslu bir görünüm olabilir, endiğeye mahal yok. bundan sonrası 200 numara su zımparası ile zımparalamak, pasta poliş yapmak.

ışıl ışıl sergi öğesi hazır.

Bunu illaki böceklerle yapacaksın diye bir şey yok, çiçekler, yapraklar vs. ile de yapılabilir aynı şey. çalışılacak öğeye göre kurutma, saklama vs. değişiyor tabii ona göre araştırmanı yapacaksın.


not: polyester donarken baya ısı çıkartıyor ona dikkat etmekte fayda var, bu ısı nedeni ile çalışacak öğede bozulma olabilir.
  • selam  (21.02.19 14:26:21 ~ 14:28:19) 
epoksi reçine ile yapılıyor. malzeme plastiğe yapışmadığı için her şeyi kalıp olarak kullanmak mümkün. tükenmez kalem kapağını kalıp olarak kullanıp, içine at sineği koymuştum arkadaşın verdiği. sonra kalıbı kırarak çıkartıyorsun elbette. hazır kalıp kullanılacaksa silikon kalıp en ucuzu ve kullanışlısıdır çünkü esnektir, donduktan sonra kolayca çıkar. bu reçine de aynı zamanda donarken ısınır, içine koyulacak ürünü sertleştirmek için (donarken yanmasın diye) saç spreyi, vernik, şeffaf oje vb kullanılabilir, sonrasında uygulama yapılır.


  • hasmetizm 2046  (21.02.19 15:12:42 ~ 15:13:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.