[]

Ev Boyama Derdi

Evi baştan aşağı kendim boyamak istiyorum. Buna dair birkaç sorum var. Konuya dair bilgi ve tecrübe sahibi olanlar cevap verebilirse çok sevinirim.

1. Uygun fiyata güzel boyayı nereden alabilirim?
2. Bu işi becerebilir miyim? Sonuçta boyacılar da insan değil mi? Onlara o kadar para vermek yerine bu işi kendim halletmek istiyorum. Ortaya şahane bir iş çıkmasına gerek yok, rezil olmasın yeter.
3. Ne kadar boya gerektiğini nereden bilebilirim?
4. Boyama işlemini hangi ekipmanlarla gerçekleştirmeliyim? Rulolar falan mı alınmalı? Hiçbir fikrim yok :/
5. Bazı duvarlarda duvar kağıdı kullanabilirim. Bu konuda önerileriniz varsa (marka, miktar, ekipman vs.) bu önerilere de açığım. Çok teşekkürler.

 
1. koçtaş
2. beceremeyebilirsin veya becerirsin de bir boyacının sarf ettiği efor x 10 efor sarf etme ihtimalin var. hayatında hiç boya vurmadıysan bir duvara işin zor en azından bilen birinden bi göstermesini rica et olmadı video izle önce.
3. koçtaş'taki görevli bilir
4. bkz: 3
5. hiç anlamam

edit: bir şeyi unuttum, içinde yaşadığın evi mi boyayacaksın? öyleyse oh boi... kolay gelsin.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (21.02.19 11:34:24 ~ 11:35:06) 
1. yapı marketler
2. duvar rengin koyuysa ve daha açık renge boyayacaksan ya da su bazlı boya değilse zor ama bunlar dışında halledersin. tavanı boyayacaksan o da zorlar.
3. boya almaya gitmeden önce kaç metrekareyi boyayacağını hesapla, sana söylerler.
4. rulo, kestirme fırçası, yapışkan bant, muşamba, süzme ızgarası, spatula. aldığın yere sorarsan onlar da söyler.
5. fikrim yok.
  • sir gawain  (21.02.19 11:43:16) 
Koçtaş konusunda yukarıdaki arkadaşla hemfikiriz. Koçtaş'ta üzerinde 'bana sorabilirsiniz' veya 'size yardımcı olmak için buradayım' yazan ve genelde birbirleriyle muhabbetle vakit geçiren, turuncu önlüklü arkadaşlar nasıl yapacağınız ve hangi malzemelerin gerekeceği konusunda size yardımcı olacaklardır. Aşağı yukarı şurada gördüğünüz malzemeler gerekecek:
www.google.com.tr
İlk kez böyle bir işe kalkışıyorsanız, masrafınız iyi bir usta tuttuğunuz zamankinden daha fazla olacak ve daha kötü bir sonuç ortaya çıkacaktır. Malzeme almaya giderken tavan ve duvar metrekare hesabını yapıp gidin . Alacağınız malzeme pek elle taşımaya müsait olmadığı için aracınız olsun. Su ile boyayı çok iyi karıştırmanız ve sürekli homojen halde tutmanız gerekir. Boyacılar karıştırma işlemini matkap ucuna taktıkları bir aparatla yani bir nevi mikserle yaparlar ama sizin böyle bir şansınız olmayacak. Malzeme alırken yere sermek için naylon almayı unutmayın. Çünkü bol bol dökecek, damlatacaksınız. Çok yorulacaksınız ama 'Ben yaptım' hazzını yaşamak için değer. Duvar kağıdını da kendiniz kaplamayı düşünüyorsanız, tavsiyem, o işe hiç girmeyin.
  • Mirket  (21.02.19 12:01:27) 
bende aynı senin gibiydim.

yapı marketten gereken ürünleri topladım. orada satılıyor hepsi.
boyayacağım boyadan ve bir adet te tavan boyası için bir adet aldım.

tüm eşyaları odanın ortasına topladım. üzerlerine muşamba örttüm.

ne kadar köşe kenar varsa güzelce bant çektim.

bi arkadaşımı çağırdım. sabahtan belki akşam 18'e kadar sürmüştür.

iki amatör bir odayı boyadık. kesme fırçası işini tam beceremedik kaçaklar oldu.

bence bir arkadaşın varsa yoldaş olabilir.
  • güneyli çocuk  (21.02.19 12:04:04) 
arkadaşlar diğer maddeler hakkında fikir vermişler. ben de 5. madde ile ilgili tavsiyemi yazayım.

5. duvar kağıdı desenleri birbirini takip edecekse yapıştırırken bunu dikkate almalısınız. düz bir kağıtsa işiniz daha kolay olur.
marka için bir tavsiyem yok ama miktar olarak uygulayacağın alanın metrekaresi = alman gereken duvar kağıdı metrekaresi (bence +2/+3 metrekare fazla alın)
duvar kağıdı aldığınız yerden yapıştırıcısını da alın. ayrıca yapıştırıcıyı sürmek için bir de fırça ihtiyacınız olacak. boya fırçası gibi değil de daha çok araba yıkama fırçalarına benziyor.
uygulama tekniği olarak da duvar kağıdının içine yapıştırıcıyı fırça ile sürün ve sürdüğünüz katları birbirine gelecek şekilde katlayıp bir 5 dk kadar kağıdın yumuşaması için bekleyin. yapıştırıcıyı sürüp direkt duvara yapıştırırsanız kağıt kalıp gibi kalkacaktır.
  • eeb  (21.02.19 12:34:07) 
Yapı marketler çok pahalı,bilgisayarlı boya karıştırıcısı olan mahalle nalburu candır,herşeyi ordan al bence.15lt fawori işini görür,rengi ordaki katologdan seç ki,ilave boya alman gerekirse rengi tutturman kolay olsun.Duvarlarda delik,çatlak varsa alçı-spatula alıp boya öncesi kapatman da gerekecek.Mümkün mertebe gün ışığında boya,ışık altında boyada dalgalanmalar gözükmeyebiliyor.Zaman kısıtlıysa oda oda gitmekte fayda var,malum eşya aktarmak gerekebilir odadan odaya.Maskeleme biraz sabır işi ama iş bitince kıymetini anlıyosun.Biz eşimle geçen yıl 2+1 90 metrekare evi 2 haftasonunda boyadık, ancak evin duvarları haraptı,3 kat sürdük bazı odaları ve acemilik te var tabi.Yapılmayacak bi iş değil,tamamen zaman ayırmakla alakalı.Youtubeda da baya ipucu içeren kaynak video bulabilirsin.


  • arenas  (21.02.19 15:46:08) 
Beceremezsin


  • mekhanik karpov  (21.02.19 20:23:48) 
çok zor bence. boyacılar insan ama adamlar senelerdir bu işi yapıyor, kolları kasları alışmış. tecrübe lazım, o kol hareketleri her yiğidin harcı değil.

bu mantıkla doktor mühendis de insan, ha diyince aynı işi yapamıyoruz ama :-) tanıdığım iyi boyacıların hepsi en aşağı 15 yıllık tecrübe sahibi.
  • windows95  (21.02.19 21:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.