[]

Halk egitim merkezleri parali mi?

Bi kursa kaydolmak istiyorum 250 lira bagis yapmak gerekiyormus. Var mi boyle bir uygulama? Bazi kurslar icin bagis mi gerekiyor




 
bağış adı altında alıyorlar aslında böyle bir zorunluluk yok. 250 çok küçük ilçelerde 50 tl falan.


  • mikahakkinen  (21.02.19 11:12:35) 
yok su an o kadar param ve kayit suresi doluyo napicam bu durumda kayit yapmak zorundalar mi?


  • mula  (21.02.19 11:13:50) 
zorundalar milli eğitime gidip şikayette bulunabilirsin bence 250 tl nedir ya? adı üstünde halk eğitimi. hangi ilçe?


  • mikahakkinen  (21.02.19 11:17:29) 
halk eğitimler paralı değil, sadece kursta eğitim için herhangi bir araç gereç gerekliyse alırsınız, ona kendiniz para ödersiniz. mesela resim kursunda boyayı, yabancı dil kursunda kitabı sizin almanız gerekebilir. ama 250 bağış diye bir şey yok, şikayette bulunun.


  • tabirimekruh  (21.02.19 11:29:46) 
Hiçbir şekilde para talep edemezler. Adı üzerinde bir yer , sertifika alırken destek için isterler onu da es geçin. Israrla para talebinde bulunuyorlarsa önce halk eğitim müdürüne , çözemezseniz bağlı bulunduğu ilçe mem'e gidin sözlü ve yazılı dilekçe verebilirsiniz. Kurs açılıp hoca atandıysa bütçesi ayarlanmış kurumlardır, bütçesi yoksa zaten kursu açamazlar. Israrcı olun ücret ödemeyin. Kesin bilgi , eski hem personeliyim :)


  • synax  (21.02.19 11:53:30) 
para talep etmemeleri gerekiyor tamamen ucretsiz. fakat o bagisi almadan kayit yapmiyorlar. bizzat gecen donem bunun savasini verdim. milli egitim bakanligini arayip sikayet etmek istedim, kaydinizi yapmazlarsa sikayet olustururuz dediler. gittim kaydimi yapin sikayet edicem yoksa diye, parayi isteyen kisi dersin hocasi oldugunu butun sinifin parayi vermisken benim para vermeden vicdanen rahat bi sekilde nasil derse girecegimi filan sordu. hakki olmayan bi parayi dayatip ucretsiz hakkimi gasp ederken o vicdanen rahatsiz olmuyorsa benim hic olmayacagimi soyledim. sonra yaklasik yarim saatlik bi duygu somurusunden sonra (okul atolye pis olacak bunun sorumlusu sen olacaksin gibi sacmalamalardan sonra) tamam neyse yaptir kaydibi para odeme dediler fakat bi donem boyunca bu kadindan alacagim dersin bana bi hayri olmayacaginda karar kilarak para odemeden ve kayit olmadan oradan ayrildim. kimse sorgulamadigi icin salak gibi para oduyor insanlar. esegim diyene semer vuran cok olur hikayesi.

sonra tekrar meb'i aradigimda kaydinizi yapmazlarsa sikayet olusturabiliriz ama yasanmamis bir sey icin sikayet olusturamayiz dedi. turkiye'de yasadigimin tekrar farkina vararark bu olayin pesini biraktim.
  • in vino veritas  (21.02.19 12:33:11) 
Ben de geçen yıl Beşiktaş Hem'e gittiğimde 250 istemişlerdi, müdürleriyle görüştüm bütçem yok vb. deyince, bu sadece bağış ne kadar isterseniz o kadar yatırın dedi. Ben de 50 tl. yatırıp kaydı yaptırdım.

Beyoğlu Hem'e gidiyorum bu yıl, para filan istemediler.
  • old possum  (21.02.19 12:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.