[]

ideal kahvaltı sizce nedir?

1 tane haşlanmış yumurta, biraz peynir, biraz zeytin, biraz domates-salatalık-biber, biraz ceviz, fındık, badem + kepek ekmeği + su.
ardından da 1 fincan filtre kahve

sizce bu kahvaltı ideal midir? siz nasıl kahvaltı yapıyorsunuz?

 
iyi bence.


  • baldur2  (21.02.19 01:45:26) 
Haşlanmış yumurta, zeytin sevmiyorum. Badem ile fındığı da kahvaltıda yemeyi pek tercih etmem. Kahvedense çay diyorum bu yüzden idealim değil.
Yağda yumurta ya da omlet, biraz peynir, biraz domates salatalık, biraz patates kızartması, biraz menemen, iki çeşit reçel, pankek ve çay. İdealim bu :)

  • bitse de gitsek  (21.02.19 01:50:26) 
Bu kahvaltı hafif ve sade bir kahvaltı. Sağlıklı hatta.

Benim için şunlardan biri veya birkaçı olursa idealdir;

-Mantarlı omlet veya sucuklu yumurta(3. Tercihim haşlanmış)
-Portakal suyu
-Humus (bakla ezmesi yanına)
-Kızarmış peynir
-Biberli veya katıklı(ıspanaklı) ekmek
-Krep (peynir ve bal yanında)
-Tost
-Yeşil zeytin (halhalı diyoruz)
  • the coon  (21.02.19 01:56:25) 
Neden Türkler göbeklidir sorusunun cevabı bu kahvaltı.

Kahvaltı dediğin şey basit bir sandviç, bazen tek bir muz veya elmadır. Hadi olsun olsun yulaf ezmesidir.

Biz(kendim dahil) alışık değiliz böyle batılı usulü kahvaltıya, öğlen olmadan kan şekerimiz düşer yığılır kalırız.

İşte o yüzden diyetlerimiz sürdürülebilir değil, sürekli kilo alıyor insanlar. Sonra spor diyet vs veriyor, tabi bu sürdürülebilir değil, bir daha kilo alıyor. Böyle gidiyor.

O kahvaltının bir diğer dezavantajı da adamı bayması. O kahvaltıyı ettikten sonra zaten sindirene kadar mecalin kalmıyor. O yüzden millet olarak tembeliz.

Almanları, İskandinavları falan örnek alın kahvaltıda. Az yiyin, lifli yiyin, öğle yemeğine veya kahve molasına saklayın iştahınızı.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.02.19 03:03:04) 
bu kahvaltı türklerin göbeğini açıklıyor demek büyük talihsizlik bence.

steve rogers'ın biraz dediği şeyler birer kilo değilse bu kahvaltı bence ideal değilse bile ona yakın bir kahvaltı. içinde protein var, zeytin (lif, e vitamini, zeytin mucize ya) var, sağlıklı yağlar var, günün geri kalanında lazım olacak kaloriye sahip kuru yemişler var, şeker yok. kolay kolay açlık hissi de yaşamaz bu kahvaltıyı yapan kişi. ekmek bir dilimi geçmiyorsa kalabilir.

alman kahvaltısı bildiğim kadarıyla hamur işi-bratwurst ağırlıklı, kulağa pek ideal gelmiyor. iskandinav kahvaltısı diye bir şeyi hiç duymadm. bu ikisini çok bildiğimi söyleyemem ama kahvaltı için illa aç gezmek zorunda olduğumuzu düşünmüyorum.

benim kahvaltım da buna baya benziyor:
3 ya da 4 yumurtalı, hindi fümeli-kaşarlı omlet
iki çeşit peynir
salatalık-domates
yeşil veya siyah zeytin
süt
arada kaçamak yapmak istiyorsam muz da ekliyorum.
ekmeğin hiçbir türü kesinlikle yok.


yalnız haftada 5-6 gün ağırlık+boks idmanım oluyor, ona lazım bu kadar yemek. göbek yaparsın diyen olursa darılırım :)
  • reavelyn  (21.02.19 03:15:49 ~ 03:21:39) 
Yumurta (herhangi bir şekilde pişirilmiş olabilir), bol peynir, zeytin, yazın domates-salatalık, kışın kurutulmuş domates veya muhammara gibi domates yerine yenecek şeyler, reçel. Tabi yanına sınırsız çay.


  • pati  (21.02.19 08:07:21) 
Bence ideal kahvalti 1 litre suyun uzerine cifte espressodur.


  • alperz  (21.02.19 08:17:46) 
Ben öyle serpme kahvaltı tadında yemeyeceğim şeylerin olduğu sofrayı sevmiyorum pek. Peynirden bir çatal alsam yetiyor çünkü bana.

Menemen, sucuklu yumurta, patates kızartması, tost vs bunlardan bir tanesi olmadan doymam hayatta. Peynirli, zeytinli, reçelli sofra güzel ama bu bahsettiklerimden birinin yanında hepsinden birer çatal alsam yeterli oluyorlar.
  • akatreil  (21.02.19 08:38:36) 
ben hafatiçleri kahvaltı yapmıyorum. çok daha zinde ve hafif hissediyorum.

sadece akşam da pek yiyemezsem, o akşamın ertesi sabahında haşlanmış yumurta, biraz ekmeksiz menemen ya da domates, peynir, zeytin yiyorum. Öğlene kadar midem rahatsız oluyor hafif yememe rağmen.
  • piremses  (21.02.19 09:20:00) 
haftaiçleri bir yumurta, iki çeri domates, bir küçük salatalık, kibrit kutusu kadar peynir, bir dilim esmer ekmek, varsa biraz kuruyemiş, yeşil çay. seninkine yakın bir kahvaltı yapıyorum. ideal bence. haftasonları bazen tüm bu malzemelerle tek bir omlet yapıp onu yiyorum.

yukarıda bir arkadaş bu kahvaltıyı kötüleyip avrupalıları yüceltmiş ki kesinlikle katılmıyorum. yıllardır kilo almak bir yana, kilo veren biriyim. ayrıca avrupa'da hangi pansiyonda otelde vs kaldıysam hepsi sabahları yağlı kruvasana, marmelata, sosise falan abanıyorlardı. yanına da zehir gibi kahve içip sabah sabah vücutlarına kafein depoluyorlar. bok gibi kahvaltı yapıyorlar özetle.
  • sir gawain  (21.02.19 10:21:35 ~ 10:27:27) 
tere roka maydonoz olursa daha güzel olur.


  • mikahakkinen  (21.02.19 10:30:20) 
su yerne cay olsaydi, biraz limonlu yagli maydonoz veya roka olsaydi, zeytin yesilse, biber aci degilse, ekmek de kizarmissa ve tum bunlari bir baskasi benim icin hazirlamissa mukemmel bir kahvalti benim icin.


  • jimicik  (21.02.19 10:46:47) 
ekmek peynir ve cay.

ideal kahvalti budur.
  • Leonardo~Da~Vinci  (21.02.19 11:22:56) 
yediğimin toplamı bir avucu geçmez. 1 yumurta, peynir, füme, bir parça ekmek


  • Jesus Christ  (21.02.19 11:52:22) 
Otelde tatile gelene verilen kahvaltıya falan ne bakıyorsunuz abi siz? Çalışan insanların iş günü yaptığı kahvaltıya bakın.

45-50 tane insanla beraber çalışıyoruz şurda, hepsi ne yiyor gözümüzün önünde. İşbaşı saati 6:45, öncesinde kahvaltı yapma şansı olduğunu sanmıyorum. Zaten 9:00'da kahvaltı molamız var. Yenen en ağır yiyecek haşlanmış yumurta ve çavdar ekmeği. Veya ham denen domuz eti dilimiyle düz bizdeki UNO ekmek dilimi. Bu yani ötesi yok kahvaltının. Hele kadınları görseniz ağlarsınız bir elmayla geçiştiren, muz yiyip devam eden gırla.

Türkler kadar ağır kahvaltı eden millet yok iddiamda ısrarcıyım. Turistik ortamla günlük ortam farklı. Tatilde herkes kilo alır.
  • bos gezenin bos ustasi  (21.02.19 15:35:05) 
Ne zaman doyarsam o zaman ideal kahvalti diyorum ben. Beni tam doyuran kahvalyi ideal kahvaltidir.


  • stavro  (21.02.19 17:06:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.