[]

şu video neyle çekilmiş?

www.instagram.com




 
balık gözü kamera/lens


  • tabirimekruh  (21.02.19 00:13:52) 
tamam, ama bisikleti nasil an be an takip ediyor? drone desen degil, cubukla bagli desen degil?


  • tabudeviren  (21.02.19 00:26:29) 
kask kamerası. kastan kameraya giden çubuk var ama video çekilirken gözükmüyor. gölgesinin gözüktüğü bir yer var orada daha net belli oluyor.

www.dhresource.com

şöyle bir şey var kafasında. hatta 360 derece dönebiliyor gibi.
  • belkider  (21.02.19 00:40:35) 
@tabudeviren kaska çubukla bağlı kamera var. hatta karanlık yere girdiğinde ışığın vurması ile gölgesi belli oluyor.


  • tabirimekruh  (21.02.19 01:03:46) 
hakikaten çubuk varmış yav. görmemişim. teşekkürler.
peki çubuğu nasıl görünmez yapmışlar? green screen gibi bir olay mı var acaba?

  • tabudeviren  (21.02.19 01:10:16 ~ 01:10:34) 
hayır bu 360 derece kamera. Gopro Fusion olma olasılığı yüksek.
Bende Xiaomi Mi Sphere var mesela.

Altında küçük bir ölü bölgesi var bu kameraların, monopod vb. ince çubuk olunca görünmüyor (video oradan birleştiği için iki lensin verisi üst üste biniyor.)

360 derece yani her yeri çektiği için sonradan böyle reframing yapılabiliyor.

www.youtube.com
bak burada 28.saniyede gölgesini görebilirsin.

edit: senin videoda da içeride gölgeli yer varmış, kaskından tepeye yükselen selfie stick gibi ve üstünde kamera var görebileceğin gibi. Normal aksiyon kamerası olsa sadece çektiği alanı görürsün adamın kendisini göremezsin, arkasını göremezsin.
  • nhk ni youkosu  (21.02.19 01:37:00 ~ 01:41:07) 
360 derece kamera +1 kesin bilgi


  • orient blue  (21.02.19 08:51:59) 
Drone değil :) 360 derece kamera. Üstünde 360 derece kamera olan bir drone ile de aynı görüntü alınır ama kamerayı kask üstüne sabitlemek varken drone çok anlamsız.


  • orient blue  (21.02.19 10:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.