[]

Deprem anında kedimi ne yapacağım?

Merhaba
Ben bu konudan çok mustaribim.
Kafamı çok kurcalıyor.
beni yine fena halde etkiledi.
bu konuda önerisi olan varsa bana yazarsa sevinirim çünkü bu çok kurcalıyor kafamı.
leyla’yı - kedimi - bırakıp çıkamam evden.
Onu deprem anında korumak için de ne yapabilirim hiçbir fikrim yok.
ha deyince kucağa aldıran bi kedi de değildir.
huysuzdur elletmez korkar.
ne yapacağım böyle bi panik anında ben :(

 
Taşıma kutusu falan var mı? Salamla ton balığıyla falan kandırıp kutusuna sokup alıp çıksan nasıl olur mesela? Şu an aklıma geldi öyle, kedilerden çok anlamam.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (20.02.19 23:06:49) 
Bi cevap veremeyecegim ancak bi iki aydır benim de aklima sık gelen bi konu bu. En kötü senaryoyu düşünüp ben ona ulaşamadım diyelim o bi delik bulup kendini kurtarabilir mi acaba kucuk ve kivrak ne de olsa diye kendimi avutuyorum. Umarim guzel oneriler gelir.


  • a perfect lie  (20.02.19 23:07:39) 
deprem anında kediyi kontrol etmeye çalışmamak daha iyi olur, tamam arada bir duygusal bağ var ama bizden daha çevik hayvanlar, bi yandan kediyi kucağında zaptetmeye çalışırken devrilen kitaplıktan kendinizi korumanız zor, ayrı ayrı kendinizi daha iyi korursunuz

a perfect lie gibi düşünüyorum. ufak, çevik, kıvrak hayvanlar hem deprem anında hem de ardında kendi başlarının çaresine bakarlar

önce siz kendinizi korumaya çalışın, bu biraz da uçaklarda oksijen maskelerini çocuklardan önce ebeveynlerin takmaları yönergesine benziyor, siz kendinizi güvene alırsanız kedinize de çocuğunuza da müdahale şansınız olur
  • freebird5406_2  (20.02.19 23:07:52 ~ 23:15:40) 
Dogal secilim.
sen onu kurtarcam diye olcen. O kivrak oldugu icin enkazdan kacacak.

Zeki olan evrim sahnesinde varolmaya devam edecek(kedi yani).
  • acemi  (20.02.19 23:14:44) 
ben de çok sık düşünüyorum bunu. olursa eğer böyle bişey onu direkt kaptığım gibi bağrıma sıkıştırıp koşarak aşağı inmeyi planlıyorum. korktuğunda kitleniyor bizimki allahtan. ama eğer mücadele edemeyeceğin bir kediyse kendi canını kurtarmaya bakmalısın. o bir şekilde bir yolunu bulur diye umuyorum :/


  • theseachange  (20.02.19 23:15:13) 
deprem aninda kendini koru, bosver kediyi. kedi senin icin endiseleniyor mu? tabii ki hayir. kediyi kurtarmaya calisirken canindan olma.

izleyin. afad'in deprem aninda neler yapmalisiniz videosu: youtu.be
  • Leonardo~Da~Vinci  (20.02.19 23:23:22 ~ 23:26:51) 
o kendisini kurtarir, hatta o kurtarir sen kurtaramazsin. kedi dedigin hayvan son derece cevik, hareketli ve hassas kulaklari olan bir canli. deprem olup, Allah gostermesin bina yikilcak olsa ilk o anlar ve ufacik araliklardan vs siyrilir kacar gider. bina yikilsa bile ustune direk birsey dusmedigi surece yine molozlarin arasindan siyrilir cikar. sen kendini ve evdeki diger insanlari kurtarmaya calis, hayvanlar kendi basinin caresine bakar.


  • crucio  (20.02.19 23:52:49) 
Hiç merak etme hayvanlar hayatta kalma konularında bizlere bin basarlar, ne yapıp eder kendini kurtarma yolunu bulur o kedi hatta sadıksa sana bile yardım etmeye çalışır kendince. Şu dünyada en dayanaksız kırılgan olan bizleriz diğer tüm canlılar biz olmasakta çok rahat bir şekilde hayatlarına devam edebilirler.


  • zekicalik  (20.02.19 23:54:09) 
sen kendini biricik kedin için feda edebilirsin bence. sen kendini siper et o yaşasın


  • prasinos  (21.02.19 00:08:45) 
o kendini kurtarır da sen kurtaramazsın +1


  • tabirimekruh  (21.02.19 00:14:58) 
o kendini kurtarır da sen kurtaramazsın +1

kediyi mediyi de boş ver, başka insanı bile kurtarma derdine düşmeyeceksin. önce kendini kurtar.
üzgünüm ama durum bu.
  • dont eat me  (21.02.19 00:18:38) 
deprem anında hiçbir şey yapamazsın. deprem sonrasında bina yıkılmamışsa kediyi yakala ve bi yastık kılıfının içine kediyi koy, kediyi böyle taşı. eğer taşıma kutusu erişilebilir bi yerdeyse kutuya koy ve evden çık. bu tekniği daha önce duydum. şimdi araştırınca bu çıktı. umarım bu tekniği kullanmak zorunda kalmayız.

"How to get your cat safely in his carrier during an emergency:

Cats can be challenging to catch during an emergency because they instinctively hide from danger. Of course, the best-case scenario includes a well-trained cat trotting into his carrier. However, since most cats associate the appearance of the carrier with the vet, they hide. Instead of bringing the carriers out first, slip a cotton pillowcase over the cat. Once he’s in the pillowcase, slide him into a carrier and head for safety."

(git: www.catster.com)
  • Goldstein  (21.02.19 04:16:00 ~ 04:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.