[]

Kaç para hak ediyorum?

İk'cılara bir soru...

Açıklama; Halihazırda bir firmada çalışıyorum. Aynı zamanda iş arayışındayım ve bir süredir maaş konusunda boşluktayım. Şuan bürüt 10 bin tl maaşım var.

Özellikler;
5 yıl tecrübeli mühenis,
ERP Proje yöneticisi
Planlama mühendisi
Teknik satınalma
İso 9001 - ohsas 18001 süreç lideri
B sınıfı İş güvenliği uzmanı
Devlet okulu + özel yüksek lisans
İngilizce yok
Maaş bürüt 10 bin tl ney 6-7 bin tl


Aynı şartlarda aynı işe yapacağım farklı bir firmaya geçmek istiyorum sebep müdürle ve yöneticiler ile anlaşamama kafa yapısının uymaması (3 yıldır deniyorum ve gerçekten olmuyor)
Eski duyurularımdan okumuşsanız duruma vakıfsınızdır. Gittiğim firmalarda hep 4 bin maaş-5 bin maaş 3,5 maaş teklif ediliyor.
Ama aynı geri zekalı firmalar İSG uzmanı ayda 1 gün geldiği için 2 bin tl ödeme yapıyor. ERP danışmanı ayda 5 gün deldiği için 7-8 bin ödeme yapıyor. Yapacaklar.

Biz bunları paket halinde sunduğumuz halde bize önerdikleri maaş 3-5 bin tl arasında değişiyor. 5-6 firma ile görüşmem oldu en ufak dandirik firmada aynı maaş kocaman toyotaya forda yan sanayi üretim yapan firmada aynı maaşı teklif ediyor. Fark ne dersenizbüyük firmadan yukarda saydığım elimden gelen işlerin sadece 1 tanesini yapmamı istiyor. Küçük firmalarda hepsini yapmam isteniyor.

Benimde kafam bir milyon oldu. Bunca sene oku, kendini geliştir, programlama öğren, erp tecrübesi edin, geliştir, yap et. Yüksek lisanslar uzmanlıklar. Geldiğimiz nokta usta maaşı, usta başı maaşı.

Benim hak ettiğim maaş kaç para arkadaşlar?

Gerçekten ben 7 bin tl maaş hak etmiyorsam, müdürün g*tünü öpüp çalışmaya devam edeceğim.

 
İngilizcesiz zaten buyuk firmada bir yere gelmen hayal. Ben de isveren olsam bu vasiflara 7 falan hayatta odemezdim.


  • Deathrow  (20.02.19 17:29:55) 
3.500 TL + Multinet


  • Bostan  (20.02.19 17:53:07) 
arz-talep dengesinde güzel yerdesin bana kalırsa hiç bir yere kıpırdama.


  • slogan bulamadik  (20.02.19 17:58:16) 
ben KURUMSAL bir sirkette is veren olsam,ingilizce hatta bir ucuncu dilin bunca sayilan ozelliklerin yaninda dogal olarak gelmesini beklerim. yoksa diger ozellikleri de sorgulamaya baslarim. cunku kaliteli egitimi olan her okulun mezunu bir sekilde ingilizce konusabiliyor.

ornegin sen bir ekmek ustatisisin, bana ne ya niye eldiven takayim sonucta firinda pisiyor diyorsun, hakli gibi gorunuyorsun ama ben yine de eldiven takan, fiyati pahali da olsa diger firindan almayi tercih ediyorum. bu da ona benzer bir sey.

soruya cevap piyasa sizi fiyatlamis zaten. mumkun oldugunca isinizi kaybetmemeye calisin. -eger paraysa onemli olan
  • lifeframe  (20.02.19 18:10:24) 
Maaşın gayet iyi, bence hiç kaşınma derim.


  • roket adam  (20.02.19 18:40:14) 
bence sorun senin de dedigin gibi farkli farkli alanlarda tecrubenin olmasi. hepsinin bir kiside olmus olmasi buyuk sirketler icin cok muhim degil hatta istenen birsey de degil. mesela ben bilgisayar muhendisiyim 9 yillik android uygulama gelistirme tecrubem var. ben bu 9 yili android uzerine uzmanlasmak yerine 2 yil android, 2 yil ios, 2 yil frontend, 2 yil database alaninda calismis olsaydim su an oldugum konumun cok altinda olurdum. cunku girdigim sirkette ayni anda bu alanlarin sadece birisinde calisabilirim dolayisiyla sirket gozunde o alanda 2 yil tecrubeli calisan olmus olurum. ama su anda 9 yillik android tecrubesi olan, zor bulunan ve talep edilen bir calisanim.

madem bu kadar uzmanligin var bence kendi danismanlik sirketini kur. yanina senin gibi olan 1-2 kisi daha al. ERP icin ayri, is guvenligi icin ayri, ISO surecleri icin ayri danismanliklar sat sirketlere. hepsini birden alanlara daha uygun fiyat cekersin.
  • crucio  (20.02.19 18:40:33 ~ 18:43:19) 
İsg için osgb ile anlaşmalı değiller mı? Niçin uzmana ayrı para veriyor şirket


  • civilengineer.v  (20.02.19 18:57:15) 
bu anlattıklarınızla bence olduğunuz yerde devam edin. çünkü bu paraya başka iş bulamazsınız. hadi buldunuz diyelim orada da 8 kişinin yapması gereken işi tek başına yaparsınız.

bence burada en mantıklı olanı bu saydıklarınız içinde birine esas ağırlık verin oraya yönelin ve kendinizi geliştirin. çünkü bu kadar dağınık özelliklerin firmalar için getirisi yok.
  • biergarten  (20.02.19 19:07:11) 
ınşaat mühendisi kardeş osgb den gelen uzmana verilen rakam anlamında söyledim


  • graywolf  (20.02.19 19:13:09) 
Alanınızı bilmiyorum belki tek bir alanda uzmanlaşmak konusunda haklı olabilir de ingilizce için bişey diyeceğim ingilizce bilmek biliyorum demek çok göreceli bir kavram. 5 kelime kuramayanlarda ingilizce biliyorum diyor iş hayatında ve eger işi şakır şakır ingilizce gerektirmiyorsa kasılan bu ingilizce duyarını anlamsız buluyorum.
2,5 yıllık beyaz yaka deneyimim bana bunu gösterdi en azından.

  • tuborg yesili  (20.02.19 19:37:39) 
Maasin normal bence, 2 sene onceki piyasa olsa 10bin net alirdin ama su an zaten herkes kovulup duruyor.

Ingilizce olayini da abartmislar, yillarin erp danismaniyim 2 dilim var yabanci firmada da calistim toplam 1 kere falan anca kullandim o da egitime girince dinlemek icin.

Ingilizce onemli evet ama google'dan arastirma disinda oyle cok da lazim olmuyor.
  • acemi  (20.02.19 20:30:59) 
bütün her şeyi boşverelim. 5 yıl tecrübe => 6.500₺ net maaş.

yav... millet kafayı kırmış. aşırı az. tam ne yapıyorsunuz anlamış değilim ama yeni mezun yazılımcı maaşı 5.000₺'ye yaklaştı.
  • metrobus yoluna kacan angus  (20.02.19 21:24:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.