[]

YDS neden taktikler üzerine bina edilmiş?

YDS kitapları ve eğitim videolarına baktığımda hep bir kural aşılama olayı var. Örneğin tense sorularında 5 satırlık cümlede sadece zaman ifadelerine bakıp bu past bu perfect olmalı diyip geçiyorlar. Cümle anlama çabası hiç yok. YDS'nin olayı bu mu yoksa bunlar mı yanlış yolda?




 
Türk insanı taktikler üzerine yaşıyor, yds'nin günahı yok.


  • habarbey  (20.02.19 12:21:11) 
Birisinin anlattığına göre olay bu şekilde. İngilizce seviyen düşük olsa da sınava bu şekilde hazırlanarak girip kazanabiliyorsun. Diğer taraftan ingilizcesi iyi olup sınavı kazanamayan insanlar varmış. sistem böyle.


  • silver apple  (20.02.19 12:23:44) 
yds taktikler üzerine inşa edilmiş bir sınav değil. ama, netice de sadece okunarak çözülen (dinleme, konuşma ve yazma yok) bir sınav olduğu için taktiklerle çözülmesi kolay bir sınav. peki neden?

bir cümlenin veya cevabın doğru olabilmesi için iki şey gerekir. birincisi anlam olarak doğruluk, ikincisi ise "grammer" (dil bilgisi ) doğruluğu. şimdi buradan ortaokulda öğrendiğimiz matematik derslerini hatırlayacak olursak, öğretmenlerimiz soru çözmeyi bazen iki yollar öğretirdi ve ikisini kullanmakta serbest olurdu. yds için de durum böyle. eğer yeterli dil becerisi yoksa, dil bilgisi doğruluğu yöntemine güvenerek soruları çözebilirsiniz. netice sonuç değişmeyecektir.

hatta bunun ötesinde toefl gibi işin içinde yazma konuşmanın olduğu sınavlarda bile değişik taktikler mevcuttur. örneğin; yazarken veya konuşurken belirli kalıp cümleleri duruma uyarlamak sizin bu sınavlardan daha kolay geçmenizi sağlar.

ingilizcesi iyi olup düşük alanların en önemli sorunu soruyu genelde sadece "anlamca" doğru yapmaları oluyor. oysaki sorunun dil bilgisi yönünden de doğru cevaplanması gerekiyor.
  • helenart  (20.02.19 12:36:06) 
Serbest güreş, Grekoromen güreş gibi düşün.

Burda grekoromen yds, serbest TOEFL, IELTS .. oluyor.
  • grobet  (20.02.19 12:53:06) 
daha kısa zamanda daha çok doğru yapabilmek için. adamın ingilizcesi çok iyidir, tüm soruları okuyup yapar, yaptığını doğru yapar ama bitiremez, diğeri taktik kasar, geçer. soruların çoğunu taktikle yapar, nitelikli soruları da bilgisiyle geçer. sonuçta bu bir test. toefl'da da bir sürü taktik var.


  • Jesus Christ  (20.02.19 13:35:40) 
gramer soruları zor olsun diye kasıyorlar doğal olarak cümlede geçen bir kelimeden buluyorsun cevabı
geri kalan sorular zaten okuduğunu anlama üzerine

ingilizce bilmeyen de bu sınavdan yüksek puan alamaz
  • bir soru sorcam  (20.02.19 14:04:12) 
Teste en yatkın olanı öyle de ondan. Kim uğraşacak tek tek insanların dil y etkinliğini adam gibi ölçmeyle. Bu ülkenin en büyük problemi her türlü denetimin laf olsun diye yapılmasıdır.


  • windows95  (20.02.19 14:08:02) 
Cunku ezberci zihniyet bunu gerektirir.


  • nax  (20.02.19 23:23:20) 
ben yds sınavını seviyorum. aslında taktik dedikleri şey gramer kuralları zaten. ben kursa falan gitmedim, taktik bilmiyorum. ama notum 80.
arkadaşlarım var, mesela ingilizce tenseleri falan bilmiyorlar, şu varsa şu yoktur diye soru çözüyorlar.
ingilizce öğrenmek değil ki dertleri sınavdan 55 alıp doktora, yüksek lisans başvurusu yapmak.
  • wishmaythşngs  (20.02.19 23:57:53) 
ben de onu anlamıyorum, ingilizce bilmeyen bir insan nasıl yl, doktora yapabiliyor?
çok gördüm ama aklım almıyor.

  • windows95  (21.02.19 00:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.